Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 15 april 2021)

Nyheter från Pedagogiska institutionen

Mäns syn på feminism
Publicerad: 12 apr, 2021

Vad får män att engagera sig för eller mot feminism? Det undersöks i en ny avhandling från Umeå universitet.

Symposium om fjärrundervisning
Publicerad: 12 apr, 2021

Syftet med symposiet 19 maj är att samla kunskaper kring fjärrundervisning som undervisningsform.

Doktorander sökes
Publicerad: 29 mar, 2021

Just nu utlyser Pedagogiska institutionen fem doktorandtjänster. Välkommen med din ansökan, senast 18 april.

Jobba och plugga samtidigt - nytt hopp för små kommuner
Publicerad: 19 mar, 2021

Stort intresse för ny lärarutbildning som gör det möjligt för fler att studera.

Mäns engagemang för och mot feminism
Publicerad: 10 mar, 2021

Jonas Mollwing disputerar 16 april med avhandlingen: "Om mäns pro- och antifeministiska engagemang".

Alla på Snö
Publicerad: 02 mar, 2021

Studenter som läser Ämneslärarutbildningen, inriktning idrott och hälsa får chans att leda aktiviteterna.

Kim Wickman medverkar i Podden Lika Värde
Publicerad: 25 feb, 2021

I poddavsnitt 52 berättar forskaren Kim Wickman om utformningen av undervisningen i ämnet idrott och hälsa.

Genusforskarskolan utlyser tre doktorandtjänster
Publicerad: 08 feb, 2021

Som doktorand vid Genusforskarskolan ingår du i ett tvärvetenskapligt sammanhang.

Fjärrundervisning skapar förutsättningar för små kommuner
Publicerad: 16 dec, 2020

En del av universitets försöksverksamhet utgörs av ett samarbete kring fjärrundervisning.

Idrottens himmel och helvete
Publicerad: 10 dec, 2020

Jenny Svender och Inger Eliasson bidrar med forskningsresultat i serien om barn- och ungdomsidrott.

Organisatoriska rutiner vid arbete i stabsläge
Publicerad: 09 dec, 2020

Polisens, försvarsmaktens, säkerhetspolisens och länsstyrelsens stabsarbete ska undersökas i nytt projekt.

Yrkesämnena och skolans demokratiuppdrag, ny bok
Publicerad: 12 nov, 2020

Ny bok om demokratiarbete i yrkesutbildning av forskare från Umeå och Göteborg

AI-baserad teknik för barn som är långvarigt sjuka
Publicerad: 30 okt, 2020

Eva Mårell-Olsson ska studera och utveckla AI-baserad teknik till hjälp för barn som vistas länge på sjukhus.

Större fokus på pappaskap
Publicerad: 22 okt, 2020

Hör forskarna Magdalena Sjöberg och Ulrika Widding i SVT-klippet om pappors behov av att möta andra pappor.

Ny bok om reflektion som professionsverktyg inom polisen
Publicerad: 16 okt, 2020

I antologin skriver 19 polisutbildare och forskare om sina erfarenheter med att utveckla reflexiva förmågor.