Huvudmenyn dold.

Nyheter från Pedagogiska institutionen

Idrottshögskolan visar bredden på idrottsforskning
Publicerad: 16 maj, 2022

Det var många spännande föredrag och härlig stämning under Idrottshögskolans forskningsdag.

Vision: Vinnarna av årets Ledarskapsstipendium utsedda
Publicerad: 12 maj, 2022

Frida Aas och Albin Kronblad har fått priset för sitt examensarbete våren 2021 på Personalvetarprogrammet.

Dubbelt belönad magisteruppsats
Publicerad: 03 maj, 2022

Malin Andersson, numera doktorand vid Pedagogiska institutionen, får emotta priser för sin magisteruppsats.

Vetenskapligt paper hedersomnämns
Publicerad: 02 maj, 2022

EASS har tilldelat doktorand Louise Lindkvist ett honourable mention för hennes paper om idrottslärare.

Riksidrottsförbundet: Forskningsrapport ger ny kunskap
Publicerad: 06 apr, 2022

Inger Eliasson är en av författarna till rapporten som ger ny kunskap om förändringar av maskulinitetsnormer.

Konferens om barn- och ungdomsidrott
Publicerad: 30 mar, 2022

Inger Eliasson och Karin Redelius har genomfört en studie om ungdomars delaktighet inom svensk ungdomsidrott.

Internationellt perspektiv på idrottskurs
Publicerad: 24 mar, 2022

Årets studenter på kursen Idrott och hälsa III på studiebesök i Finland.

SR Godmorgon världen: Svenska parasportare möter tuff konkurrens
Publicerad: 08 mar, 2022

Lyssna på Kim Wickman, forskare vid Pedagogiska institutionen, som medverkade i SR Godmorgon världen.

Alla på snö i Umeå
Publicerad: 24 feb, 2022

Studenter vid Ämneslärarprogrammet guidar elever att upptäcka skidåkning och snöupplevelser.

Sökes: medarbetare till det administrativa samarbetet
Publicerad: 05 feb, 2022

Just nu söker vi en studie-, en institutionsadministratör samt en ekonomisamordnare. Välkommen att söka!

Hållbarhetsinslag i undervisningen
Publicerad: 03 feb, 2022

Johan Örestig, lärare vid Pedagogiska institutionen, håller i en workshop om hållbarhet för andra lärare.

En förskola för alla
Publicerad: 12 jan, 2022

Anneli NIelsen och Mikaela Nyroos är redaktörer för antologin "En förskola för alla" som utkommer i februari.

SVT Nyheter: Många unga utsätts för inkilningar
Publicerad: 21 dec, 2021

Magnus Ferry har på uppdrag av Riksidrottsförbundet framställt en rapport om måendet bland idrottselever.

Bör och kan vi betygsätta studenter med AI-verktyg?
Publicerad: 15 dec, 2021

Är du intresserad av AI? Då är du välkommen att delta på Autograide Hackaton den 19 januari!

Hybrid undervisningsverksamhet
Publicerad: 08 nov, 2021

Hybridlärande och immersive technologies för olika pedagogiska scenarion ska undersökas i VR-projekt.