Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Personalbild Kate Bennett

Kate Bennett

Forskningssamordnare vid Kemiska institutionen och plattformkoordinator vid Computational Analytics Support Platform, CASP.

Kontakt

E-post
Telefon

Verksam vid

Anknytning
Forskningssamordnare vid Kemiska institutionen
Plats
KBC-huset (KB), Linnaeus väg 10 Umeå universitet, 901 87 Umeå

Jag har jobbat som forskningssamordnare och plattformkoordinator vid Computational Analytics Support Platform, CASP, på Kemiska institutionen sedan april 2021.

Efter min doktorandexamen i biokemi och masspektrometri vid University College London, UCL, arbetade jag som Research Associate vid the Clinical and Molecular Genetics Unit, UCL. 2011 tog jag det spännande steget att flytta till Sverige för att jobba som forskare inom en del av ett Marie Curie Initial Training Network, på företaget AcureOmics AB, specialiserat på metabolomik.

En stor del av min forskning involverade utveckling av masspektrometri-baserade metoder för både metabolit- och proteinanalys. Min expertis sträcker sig till multivariat dataanalys och den biologiska tolkningen av omics data för att förstå sjukdomsmekanismer, med särskilt fokus på sällsynta genetiska störningar och åldersrelaterade sjukdomar.

Under min tid på AcureOmics hade jag möjlighet att hantera och genomföra flera EU-projekt, inklusive Marie Curie Initial Training Network BOLD, FP7 projekt BioMargin och HUMAN och Horizon 2020 projektet BatCure, där jag jobbade som gruppledare. Detta gav mig möjligheten att samarbeta med ett brett internationellt nätverk, vilket är något jag tyckte mycket om och tror är en viktig del av forskningen. 

Forskargrupper

Gruppmedlem