Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 20 januari 2021)
På den här sidan har vi samlat vanliga frågor och svar för dig som funderar på att söka en utbytesplats utanför Europa via de universitetsövergripande avtalen.
Om du har du frågor om du kan åka inom ditt program - kontakta den Internationella kontaktperson vid din institution.
Om du har frågor om partneruniversiteten eller utlysningen för de universitetsövergripande avtalen är du välkommen att mejla till: outgoing.io@umu.se
Varje år har International Office en utlysning för de universitetsövergripande utbytesplatserna för det kommande läsåret. Sista ansökningsdag är den 15 november (om helgdag så nästkommande vardag).
Du ansöker för att åka ut höstterminen eller vårterminen följande läsår.
Under oktober håller International Office informationsträffar runt om på campus. Vill du veta mer och ställa frågor är du välkommen på någon av våra drop-in tider i oktober och november som finns publicerade i kalendern på studentwebben samt på: Utbytesstudier utanför Europa
Det finns även möjligheter att söka utbytesplatser inom North2North, Nordlys och centrala platser inom Erasmus+. Dessa program har andra ansökningstider - läs mer på respektive sida:
Kontakta gärna den Internationella kontaktpersonen vid din institution eller ditt program för mer information. Du kan också mejla direkt till International Office för mer information.
Vänd dig till den internationella kontaktpersonen vid ditt program för att få information om möjligheten att åka på utbyte inom ditt program.
Senast en vecka innan sista ansökningsdatum kommer alla platser som finns att söka att publiceras. Om det ändå inte syns, prova att uppdatera cache.
Nej, vi tittar endast på antalet högskolepoäng som är avklarade vid Umeå universitet.
Varje partneruniversitet har en egen informationssida med viktig information - bland annat restriktioner. Du hittar listan över partneruniversitet här:
Vart kan du åka?
Vi kollar på antalet högskolepoäng som du varit registrerad på och jämför detta med antalet högskolepoäng som du har avklarade. Om du t.ex. varit registrerad på 60 högskolepoäng och har 30 högskolepoäng avklarade ger detta dig 50 % i studietakt.
Om din institution har lagt in ett studieavbrott i Ladok, räknas den kursen inte med i studietakten.
Nej, vi behöver gymnasiebetygen och kommer inte att acceptera ett intyg från Antagning.se. Kontakta din gymnasieskola för att få ett nytt dokument med dina gymnasiebetyg.
Mer information om hur du kan engagera dig i Buddy Programme och kontaktinformation till Buddy-koordinator hittar du på sidan: Bli Buddy. Anmäl dig, du kommer inte att ångra dig!