"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Beskattningsrätt 1

Välkommen till kursen Beskattningsrätt 1, vid Juridiska institutionen. Här hittar du viktig information om vad du behöver göra innan kursstart. Du kan även läsa lite mer om kursen, universitetet och livet som student. Hittar du inte de svar du behöver här, så hör av dig till oss via kontaktformuläret längst ned på sidan. Välkommen till kursen, vi ses i mars!

Så här börjar du

 • 2. Registrera dig på kursen

  När du har tackat ja till din plats, måste du registrera dig på kursen. För den här kursen ska du själv registrera dig på Studentwebben innan kursstart. Webbregistrering tillåts från och med den 17 mars och funktionen kommer att vara öppen till och med den 25 mars.

  För att du ska kunna registrera dig på kursen och använda kursplattformen krävs det att du är antagen till kursen och att du har aktiverat ditt Umu-id. Umeå universitet erbjuder alla studenter ett användarkonto i samband med antagningen och mer information hittar du nedan, under rubriken: "Ny vid Umeå universitet".

  På webbplatsen www.student.umu.se/registrering finns en manual som beskriver hur registreringen går till.

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  2021-03-24

  Tid: Meddelas senare

  Plats: Meddelas senare

  Fäll ihop

Om kursen

 • Kursens upplägg

  Välkommen till kursen!

  Undervisningens upplägg m.m.:
  Undervisningen sker i form av föreläsningar, seminarier och övningar. För seminarierna gäller obligatorisk närvaro. Undervisningens innehåll i stora drag framgår av schemat.

  Kurshemsidan:
  För kursen finns en sida i kursportalen Cambro. Cambrosidan kommer att öppnas upp i samband med kursstart. Du bör regelbundet gå in på Cambrosidan under kursens gång för att kontrollera om ny information eller nytt material lagts ut.

  För att kunna logga in på Cambrosidan krävs ett användarkonto och ett centralt användarnamn, Umu-id. För studenter är det användarnamnet detsamma som den del som står före @ i studente-postadressen. Exempel: personen som har e-postadressen aonmus95@student.umu.se har användarnamnet aonmus95. ITS kan hjälpa dig om du har problem med din inloggning.

  Kurslitteraturlistan hittar ni i kursplanen. Vad gäller lagtext finns ett antal lagtextsamlingar specifikt för skatterätt, ett exempel är Skattelagstiftning 20:1, Gunnar Rabe. Även lagbok går naturligtvis bra.

  Återigen, varmt välkommen till kursen!

  Kursansvarig lärare: Sofia Eirell, tel. 090-786 78 86, sofia.eirell@umu.se
  Studieadministratör: Vanessa Vincentie, tel: 090-786 50 86, vanessa.vincentie@umu.se

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Umu-id kommer du behöva när du ska:
  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
  • kolla din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

  För att få tillgång till ditt Umu-id behöver du gå igenom vår aktiveringsguide. Detta kan du göra en vecka innan terminsstart, men ofta går det att göra tidigare än så. Du får inget särskilt meddelande från oss när det är möjligt att aktivera ditt användarkonto.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.

  Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

  Fäll ihop
 • Beställ ditt Umu-kort

  När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

  Jag ansöker om Umu-kortet på en gång

  Fäll ihop
 • Sök stöd vid funktionsnedsättning

  Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

  Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

  Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • Fråga Infocenter om det krånglar

  Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

  Hitta till Infocenter (Mazemap)

  Infocenter ger hjälp och stöd

  Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)