Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Bioenergi

Det är ett stort nöje att informera om att du har antagits till kursen Bioenergi (5BI217) vid Umeå universitet. Jag heter Alizée Malnoë. Jag är kursledare och tar över efter Anita Sellstedt, men hon kommer att ha ett antal föreläsningar och SIG:er. Om du har några frågor kan du använda kontaktformuläret nedan. Vi önskar dig varmt välkommen och hoppas att du kommer att tycka om att studera här på UPSC, Umeå Plant Science Center, ett världsledande växtforskningscenter.

Så här börjar du

 • 1. Tacka ja eller nej

  Om du har blivit antagen och vill ha din plats, eller vill stå kvar som reserv, behöver du inte svara på det andra antagningsbeskedet. Men om du inte längre är intresserad av din plats är det bra att du lämnar återbud så att en reserv kan få den. Återbud gör du enklast på Mina sidor på Antagning.se. Är den möjligheten stängd går det bra att lämna återbud på Studentwebben (logga in med ditt Umu-id) eller kontakta ansvarig institution.

  Behöver du ansöka om stöd för funktionsnedsättning?

  Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Läs mer om vilket stöd du kan få och hur du ansöker på vår studentwebb.

  Fäll ihop
 • 2. Registrera dig på kursen

  Registrering vid introduktionstillfället

  När du har tackat ja till din plats, måste du registrera dig på kursen. För den här kursen gör du det på introduktionstillfället, Måndag 30 augusti 2021.

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  2021-08-30

  Tid: 10.00 - 12.00

  Plats: Zoom

  Schemalänk publiceras här senast 30 dagar innan kursstart.

  Kursstart vid introduktionstillfället

  Kan du inte vara med vid det här tillfället? Meddela oss i förväg! Om du inte kan vara med på introduktionen och inte har meddelat oss i förväg kommer du inte att bli registrerad och kan förlora din plats. Meddela Alizée Malnoë innan måndag 6 september 2021 så blir du registrerad på kursen även om du inte kan vara med på kursstarten, och får behålla din plats.

  Kursen startar med registrering och introduktion. Vi kommer då bland annat att gå igenom:

  • grunderna i bioenergi

  • kursupplägg

  • praktiska labbteman

  Fäll ihop

Om kursen

 • Om kursen

  Kursen innehåller ett antal fysiska möten innehållande 7 föreläsningar, 5 studiegrupper (SIG) och 4 laborationer. Även om du mestadels kommer att studera på egen hand kommer du att träffa lärare och klasskamrater 9 gånger på campus (studiegrupper + laboratorier). Eftersom dessa möten är obligatoriska betyder det att du måste delta i dem för att få godkänt på kursen.

  Fysiska träffar under 5BI217 Bioenergi

  Lokalerna under kursens gång kommer att vara KB.J3.01 (SIG) och KB.G4.04 (laborationer) och KBC-huset om inte annat anges i schemat.

  Under SIG-träffarna kommer vi att diskutera frågor som är kopplade till veckans föreläsning.

  Under tidsperioderna mellan träffarna hittar du allt du behöver angående kursen i lärplattformen Cambro. Du kan också diskutera saker med din lärare och kursare där.

  Fäll ihop
 • Cambro

  Du kan logga in på Cambro med ditt UmU-id.

  Viktig påminnelse! För att kunna börja på kursen måste du vara registrerad i det studieadministrativa systemet.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id

  Jag vill logga in på Cambro

   

  Fäll ihop
 • Träffar på Zoom

  På den här kursen använder vi ofta Zoom som verktyg för undervisning på nätet. Här finns en guide till de vanligaste funktionerna i Zoom. Du skapar ett konto och loggar in med ditt Umu-id.

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Välkommen till Umeå universitet

  Det du behöver tänka på innan du börjar, samlat på ett och samma ställe på webben. Både för dig som studerar på campus eller för dig som läser helt på distans. Kommer jag trivas? Kommer jag hitta någonstans att bo? Få nya vänner? Vi kanske inte kan ge dig alla svar, men visar dig var du hittar information. Välkommen!

  Ny student på Umeå universitet

  Fäll ihop
 • Aktivera ditt Umu-id

  Som student kommer du att behöva ett Umu-id (ditt användarkonto) för att till exempel

  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor och uppgifter och se dina studieresultat
  • komma åt din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets trådlösa nätverk.

  När du är ny student får du automatiskt ett användarkonto när du antagits, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Mer om Umu-id och hur jag aktiverar det.

  Det här funkar ju inte. Hjälp!

  Om du får problem att aktivera ditt Umu-id eller att logga in vänder du dig till Servicedesk. Där hittar du svar på vanliga frågor, manualer och kan ställa frågor och få hjälp.

  Fäll ihop
 • Skaffa Umu-kort

  När du är på våra campus i Umeå och Örnsköldsvik kommer du att behöva ett Umu-kort. Det är ett kort som fungerar som

  • passerkort
  • lånekort för universitetsbiblioteket
  • kopierings- och utskriftskort.

  Du får inte kortet automatiskt, utan måste själv ansöka om att få det. Så här gör du för att ansöka om ditt Umu-kort.

  Fäll ihop
 • Tillgång till hela Microsoft Office 365

  Som student har du gratis tillgång till hela Microsoft Office 365 under din studietid. I Office 365 ingår bland annat Teams, Word, Excel, Powerpoint, Whiteboard Forms, din studentmejl och en mängd andra tjänster som kan underlätta din studietid och ditt samarbete med andra studenter. För att få tillgång till Office behöver du först aktivera ditt Umu-id.

  Läs om Office 365 och hur du installera det till din dator.

  Fäll ihop
 • Gå med i en studentkår

  Studentkårerna arbetar för att du ska ha inflytande över dina studier och din studiesituation. De hjälper till att knyta ihop studietiden med näringslivet för din framtida karriär och om du skulle uppleva problem med din utbildning, kan du få hjälp. Ta chansen att vara med och bestämma.

  Det är inte bara dina rättigheter kårerna bevakar. Som medlem i en studentkår är du också med och formar organisationen. Ska kåren driva pubar, caféer, gym? Kanske ordna bio, konserter eller föreläsningar?

  Det är inte längre obligatoriskt att vara medlem i en studentkår, men det finns som du ser fortfarande många fina anledningar att vara med.

  På Umeå universitet har vi tre studentkårer

  Här hittar du svar på några vanliga frågor om vad som är grejen med kåren.

   

  Fäll ihop
 • Om något krånglar finns Infocenter

  Mitt på campus Umeå i huset Universum (ja, det heter så) ligger Infocenter – den plats du alltid kan vända dig till för att få svar, hjälp och vägledning. Här hittar du allt du kan behöva för att ta dig genom de första veckorna som ny student i en, kanske, ny stad. Här får du till exempel hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokaler eller träffa en studievägledare. Infocenter kan svara på de flesta frågor, och har de inte ett svar direkt så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter ger svar, hjälp och vägledning

  Fäll ihop

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)