"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Bioenergi

Det är ett stort nöje att informera om att du har antagits till kursen Bioenergi (5BI217) vid Umeå universitet. Jag heter Alizée Malnoë. Jag är kursledare och tar över efter Anita Sellstedt, men hon kommer att ha ett antal föreläsningar och SIG:er. Om du har några frågor kan du använda kontaktformuläret nedan. Vi önskar dig varmt välkommen och hoppas att du kommer att tycka om att studera här på UPSC, Umeå Plant Science Center, ett världsledande växtforskningscenter.

Så här börjar du

 • 2. Aktivera ditt Umu-id

  Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Ditt Umu-id behöver du när du ska:

  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
  • kolla din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

  För att få tillgång till ditt Umu-id behöver du gå igenom vår aktiveringsguide. Detta kan du göra en vecka innan terminsstart, men ofta går det att göra tidigare än så. Du får inget särskilt meddelande från oss när det är möjligt att aktivera ditt användarkonto.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id

  Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

  Fäll ihop
 • 3. Registrera dig på kursen

  Registrering vid introduktionstillfället

  När du har tackat ja till din plats, måste du registrera dig på kursen. För den här kursen gör du det på introduktionstillfället, Måndag 30 augusti 2021.

  Fäll ihop
 • 4. Börja kursen

  2021-08-30

  Tid: 10.00 - 12.00

  Plats: Zoom

  Schemalänk publiceras här senast 30 dagar innan kursstart.

  Kursstart vid introduktionstillfället

  Kan du inte vara med vid det här tillfället? Meddela oss i förväg! Om du inte kan vara med på introduktionen och inte har meddelat oss i förväg kommer du inte att bli registrerad och kan förlora din plats. Meddela Alizée Malnoë innan måndag 6 september 2021 så blir du registrerad på kursen även om du inte kan vara med på kursstarten, och får behålla din plats.

  Kursen startar med registrering och introduktion. Vi kommer då bland annat att gå igenom:

  • grunderna i bioenergi

  • kursupplägg

  • praktiska labbteman

  Fäll ihop

Om kursen

 • Om kursen

  Kursen innehåller ett antal fysiska möten innehållande 7 föreläsningar, 5 studiegrupper (SIG) och 4 laborationer. Även om du mestadels kommer att studera på egen hand kommer du att träffa lärare och klasskamrater 9 gånger på campus (studiegrupper + laboratorier). Eftersom dessa möten är obligatoriska betyder det att du måste delta i dem för att få godkänt på kursen.

  Fysiska träffar under 5BI217 Bioenergi

  Lokalerna under kursens gång kommer att vara KB.J3.01 (SIG) och KB.G4.04 (laborationer) och KBC-huset om inte annat anges i schemat.

  Under SIG-träffarna kommer vi att diskutera frågor som är kopplade till veckans föreläsning.

  Under tidsperioderna mellan träffarna hittar du allt du behöver angående kursen i lärplattformen Cambro. Du kan också diskutera saker med din lärare och kursare där.

  Fäll ihop
 • Cambro

  Du kan logga in på Cambro med ditt UmU-id.

  Viktig påminnelse! För att kunna börja på kursen måste du vara registrerad i det studieadministrativa systemet.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id

  Jag vill logga in på Cambro

   

  Fäll ihop
 • Träffar på Zoom

  På den här kursen använder vi ofta Zoom som verktyg för undervisning på nätet. Här finns en guide till de vanligaste funktionerna i Zoom. Du skapar ett konto och loggar in med ditt Umu-id.

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Beställ ditt UMU-kort

  När du är på något av våra campus kommer du behöva ett UMU-kort. UMU-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

  Jag ansöker om UMU-kortet på en gång

  Fäll ihop
 • Sök stöd vid funktionsnedsättning

  Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

  Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

  Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • Se på digitala studiestartsföreläsningar

  Har du inte pluggat hos oss tidigare så kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till våra digitala studiestartsföreläsningar via Zoom den 27–30 augusti, så guidar vi dig genom studiestarten. Vad vill du veta mer om?

  • Ny på universitetet – en överblick
  • Varför finns studentkåren?
  • IT-tjänster för studenter
  • Studera med funktionsnedsättning
  • Hjälp för att söka, skriva och studera
  • Akademiskt skrivande och studieteknik
  • Din hälsa under studietiden
  • Om existentiell hälsa, mening och balans

  Här ser du datum och tid för varje föreläsning

   

  Fäll ihop
 • Ta hjälp av en studievägledare

  Studievägledare är experter på alla möjliga frågor och vi finns som stöd både innan och under studierna. Vad ska man plugga, hur tar man sig in och vilket stöd finns att få? Det kan vara många frågor som snurrar. Om du till exempel har funderingar om dina studier och olika vägval så diskutera med en studievägledare – vi hjälper dig att komma vidare.

  Studievägledningen hjälper dig hitta rätt

  Fäll ihop
 • Bibliotekets tjänster

  Som student kommer du söka information, läsa stora mängder akademisk text och skriva självständiga arbeten. Biblioteket stöttar dig under hela sök- och skrivprocessen. Besök vår drop-in, boka en handledningstid eller fördjupa dig på egen hand i våra guider.

  Upptäck bibliotekets tjänster, både på campus och på distans

  Fäll ihop
 • Fråga Infocenter om något krånglar

  Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

  Hitta till Infocenter (Mazemap)

  Infocenter ger hjälp och stöd

  Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)