Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Datakommunikation

Välkommen till kursen

Så här börjar du

 • 1. Tacka ja eller nej

  Om du har blivit antagen till en utbildning eller fått en reservplats behöver du tacka ja för att behålla din plats. Vill du inte ha din plats, kan du låta en reserv få den genom att lämna återbud. Tacka ja eller nej gör du på Mina sidor på Antagning.se senast den 22 juli 2022.

  Behöver du ansöka om stöd för funktionsnedsättning?

  Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Läs mer om vilket stöd du kan få och hur du ansöker på vår studentwebb.

  Fäll ihop
 • 2. Registrera dig på kursen

  Registrering sker online via portalen, eller om det misslyckas via Catharina Ågren.

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  2022-11-01

  Tid: 09:00

  Plats: https://www.canvas.umu.se/courses/7904

  Schemalänk publiceras här senast 30 dagar innan kursstart.

  Saknas schema just nu, kommer så småningom.

  Fäll ihop

Om kursen

 • Programmets/kursens upplägg

  På kurshemsida får du information om kursupplägg och schema. Deltagarna brukar vara spridda från nord till syd, vilket primärt säger att kurshemsidan och handledningarna på Zoom är var ni hittar saker. Föreläsningarna ges i form av inspelade videokommentarer. De kommer att finnas tillgängliga allt eftersom både via kurshemsidan och på UmU Play. Lärare är Ola Ågren, lättast att nå på 0730-283852 samt Zoom. Om någon har en fråga som fler kan vara intresserad av rekommenderar jag att ni använder forumet i ställe.

  Fäll ihop
 • Övrig information 1

  Examinationen består i 4 st inlämningsuppgifter och 4 st teoriprov, så kallade duggor. Inlämninsuppgifterna är blandade teoretiska och praktiska uppgifter, ger godkänt eller så får man uppdatera sina svar. Duggorna ger 0-20 poäng var, för godkänt krävs 10 poäng. Slutbetyget bestäms av hur många poäng man totalt fått på duggorna.

  Fäll ihop
 • Övrig information 2

  Kursbok är Tanenbaum; Computer Networks

  Vi rekommenderar 5:e upplagan (5th ed) utgiven 2013 (kan stå annat år på vissa varianter), men det går bra med fjärde utgåvan eller senare.

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)