"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Egenvårdsrådgivning och Läkemedelskommunikation

  • Antal högskolepoäng 6 hp

Om kursen

Egenvårdsrådgivning inom främst terapiområdena värk/feber, intim/underlivet, ögon/öron/förkylning, hud/hår, mage/tarm samt mun/tänder men även andra områden inom egenvård ingår.

Praktiska övningar i olika kund- och informationssituationer.

Träning i nivå- och omfångsanpassning av information.

Grunder för receptfrihet av läkemedel.

Kundkommunikation, samtalsmetodik samt motiverande samtal.

Allmän hälsopsykologi och kommunikationsteori inom farmaciområdet såsom personlighetens betydelse, lyssna och fråga, sociala stödets betydelse, informationsmiljö, faktorer för compliance och concordance m.m.

Kursen är uppdelad i två delar; Egenvårdsrådgivning och Läkemedelskommunikation vilka läses integrerat. Båda kursdelarna examineras dels kontinuerligt under kursens gång samt dels i en avslutande examination.

Anmälan och behörighet

Den här kursen innehåller tillfällen som är en del av ett program på Umeå universitet. Du kan bara söka kursen om du går det programmet. Information om ansökningstider och vad som gäller för dig får du från din institution.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)

Kontaktpersoner för kursen är:
Andy Wallman, Nadia Ferry Yassin