"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Ekologi, grundkurs

Varmt välkommen till kursen Ekologi grundkurs 15 hp distans. Jag som skriver detta heter Bent Christensen och är kursansvarig och lärare på kursen. Viktig information om kursens upplägg finns på denna sida, så läs noga. Har du frågor eller funderingar får du gärna kontakta mig, bent.christensen@umu.se, eller studievägledare, sandra.straumdal@umu.se. Jag ser fram emot en intressant och utvecklande kurs för oss alla.

Så här börjar du

 • 2. Registrera dig på kursen

  När du har tackat ja till din plats, måste du registrera dig på kursen. Det gör du i Studentwebben mellan 9-23 januari. Det är viktigt att du registrerar dig under dessa dagar. 

  Manual för självregistrering

  För att kunna registrera dig på kursen måste du först aktivera ditt Umu-id. Se information under "Ny vid Umeå universitet" här nedan.

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  Torsdag 19 januari

  Tid: 09.00

  Plats: KBG501

  Inför kursstart

  Innan vi ses första gången bör du ha läst igenom all information som finns tillgänglig på kursens Canvas-sida.

  Om du vill ha tillgång till lokalerna i Umeå måste du också beställa ett "Umu-kort" som ger dig möjlighet att komma in i olika lokaler som vi kommer att vara i under träffarna i Umeå. För att beställa ett "Umu-kort", se information under "Skaffa Umu-kort" här nedan.

  Fäll ihop

Om kursen

 • Kursens upplägg

  Kursen är organiserad med tre "utökade helgträffar" och en avslutande teoritenta som kommer att genomföras i Umeå. Föreläsningarna kommer at ges på plats i Umeå. OM infrasturktur för en zoomanpassad sal kommer att vara klar till kursstart, kommer de flesta av föreläsningarna att zoomas.

  Erfarenhetsmässigt är det betydligt bättre för studenter att delta på plats, så välj det alternativet om du har möjlighet. Eventuellt, om nu zoomalternativet är klart och körs, kommer man att kunna göra exkursionerna självguidade och då examinera dem via en rapport med bilder från din egen exkursion. Tyvärr ger detta knappast samma info som att delta i de lärarledda exkursionerna, så även där uppmanar jag er att delta i den lärarledda delen av kursen.

  Det kommer på grund av GDPR inte gå att spela in föreläsningarna.

  På kursens Canvas-sida ska du kunna finna allt som behövs under kursen (t ex schema, kursdeltagare, löpande meddelanden, instuderingsuppgifter samt information om föreläsningar och projekt).

  För att logga in i Canvas använder du ditt aktiverade användarkonto (Umu-konto). Obs! Du måste vara registrerad på kursen för att kunna logga in.

  Logga in i Canvas

  Fäll ihop
 • Lärplattformen Canvas

  På den här kursen använder vi oss av lärplattformen Canvas. Där hittar du bland annat undervisningsmaterial så som seminarieuppgifter, lista över kursdeltagare och meddelanden från läraren.

  Du kan logga in i Canvas med ditt aktiverade Umu-id när du har registrerat dig på kursen. 

  Med antagningsbeskedet får du inloggningsuppgifter till Canvas.

  Se information under "Ny vid Umeå universitet" här nedanför.

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Umu-id kommer du behöva när du ska:
  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
  • kolla din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

  För att få tillgång till ditt Umu-id behöver du gå igenom vår aktiveringsguide. Detta kan du göra en vecka innan terminsstart, men ofta går det att göra tidigare än så. Du får inget särskilt meddelande från oss när det är möjligt att aktivera ditt användarkonto.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.

  Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

  Fäll ihop
 • Beställ ditt Umu-kort

  När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

  Jag ansöker om Umu-kortet på en gång

  Fäll ihop
 • Sök stöd vid funktionsnedsättning

  Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

  Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

  Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • Fråga Infocenter om det krånglar

  Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

  Hitta till Infocenter (Mazemap)

  Infocenter ger hjälp och stöd

  Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)