Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Ekonomisk historia A

Till dig som är antagen till Ekonomisk historia A vid Enheten för ekonomisk historia. Här får du veta vad du måste göra innan kursstart. Du kan även läsa lite mer om universitetet och livet som student. Hittar du inte de svar du behöver här så hör du bara av dig till oss via kontaktformuläret i slutet av sidan, så svarar vi. Vi ses i höst!

Så här börjar du

 • 1. Tacka ja eller nej

  Om du har blivit antagen till en utbildning eller fått en reservplats behöver du tacka ja för att behålla din plats. Vill du inte ha din plats, kan du låta en reserv få den genom att lämna återbud. Tacka ja eller nej gör du på Mina sidor på Antagning.se senast den 22 juli 2022.

  Behöver du ansöka om stöd för funktionsnedsättning?

  Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Läs mer om vilket stöd du kan få och hur du ansöker på vår studentwebb.

  Fäll ihop
 • 2. Registrera dig på kursen

  När du har tackat ja till din plats, måste du registrera dig på kursen. På den här kursen ska du själv logga in och registrera dig via studentwebben. Det kan du göra från och med torsdag 25 augusti till och med onsdag 31 augusti. Om du inte har registrerat dig senast den 31 augusti förlorar du din plats på kursen.

  Vet du i förväg om att du inte har möjlighet att registrera dig under denna period måste du anmäla det till oss innan sista dag för registrering.

  Om du drabbas av akut sjukdom eller annan oförutsedd händelse som gör att du inte kan registrera dig måste du kontakta oss så fort som möjligt (läkarintyg krävs).

  För att kunna registrera dig på kursen måste du först aktivera ditt Umu-id.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.
  (Länk till: https://www.umu.se/student/vi-hjalper-dig/it-tjanster/umu-id/)

  Jag har ett aktiverat Umu-id och vill registrera mig.
  (Länk till: https://www.umu.se/student)

  Jag har ett aktiverat Umu-id men glömt mitt lösenord.
  (Länk till: https://www.umu.se/student/vi-hjalper-dig/it-tjanster/umu-id/glomt-losenord-eller-anvandarnamn/)

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  29 aug 2022

  Tid: 10.15 - 12.00

  Plats: UB 339

  Fäll ihop

Om kursen

 • Programmets/kursens upplägg

  Undervisningen bedrivs vanligen i form av föreläsningar, seminarier och gruppövningar. Vissa undervisningsmoment kan vara obligatoriska. Undervisningen i vissa kursmoment/delar av moment kan ges på engelska.

  Första träffen, och hela första momentet, kommer att ges via Zoom. Länk till Zoom kommer finnas tillgänglig på kursplattformen Canvas. Ni hittar kursajten på Canvas : https://login.canvas.umu.se/   Ni måste ha aktiverat ert Umu-id för att komma åt sajten (se nedan). Sajten kommer finnas tillgänglig från ca två veckor innan kursstart. 

  Vi följer universitetets rekommendationer med fortsatt distansundervisning under september. Därför kommer föreläsningar och seminarier för moment 1 ges via Zoom. Givet att inga nya rekommendationer om distansundervisning dyker upp kommer kursen att ges på campus från och med början av oktober (i och med att moment 2 drar igång). Det innebär att man då måste vara på plats i Umeå för att delta på föreläsningar, seminarier och salstentor under resten av terminen.

  Fäll ihop
 • Övrig information 1

  Kursansvarig: Jonatan Svanlund jonatan.svanlund@umu.se 090-786 7921
  Studieadministratör: Maria Lindström maria.lindstrom@umu.se 090-786 5385

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)