"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Engelska, Examensarbete med litteraturvetenskaplig inriktning för magisterexamen

Välkommen till kursen!

Så här börjar du

  • 2. Registrera dig på kursen

    På den här kursen ska du själv registrera dig på Studentwebben (https://www.umu.se/student) under tiden 10-17 januari 2022. Om du inte har registrerat dig senast den 17 januari förlorar du din plats på kursen. Anvisningar finns på http://www.student.umu.se/registrering.
    För att kunna registrera dig på kursen måste du först aktivera ditt användarkonto (UmU-ID), se nedan.

    Fäll ihop
  • 3. Börja kursen

    17 januari 2022

    Tid: -

    Kom ihåg! För att kunna börja kursen måste du först ha registrerat dig.

    Fäll ihop

Om kursen

  • Lärplattform

    Undervisningen på den här kursen bedrivs helt via lärplattformen Canvas (www.canvas.umu.se). Du loggar in med ditt användarkonto. På lärplattformen hittar du det du behöver för kursen, som till exempel kursöversikt, instruktioner för övningar, examinationsuppgifter och meddelanden från läraren. På lärplattformen publiceras också de obligatoriska uppgifter som ska göras under kursens gång. I kursen ingår tre obligatoriska seminarier. Deltagande i dem kan ske via internet, dock rekommenderas fysisk närvaro vid slutseminarium. Närmare information publiceras på lärplattformen.

    Fäll ihop
  • Kontakt information

    Kursansvarig lärare: Van Leavenworth

    Studieadministratör: Vera Holmberg
    vera.holmberg@umu.se

    Fäll ihop
  • HumSek hälsar dig välkommen till dina studier!

    HumSek är en sektion i Umeå studentkår, för dig som studerar humaniora vid Umeå universitet. Vi vet att det är mycket information att ta in i början av en ny termin och att många förväntningar sätts på dig som student, men glöm inte bort dig själv. Om du någonsin känner dig orättvist behandlad, eller att något under din utbildning hade kunnat vara bättre, kontakta oss eller vårt studentombud.

    Det är vårt uppdrag att bevaka och medverka i utvecklingen av utbildningen och förutsättningarna för studier vid Umeå universitet. HumSek företräder dig som student och därför är dina åsikter viktiga för oss.

    Vi på HumSek vill att din studietid ska bli så givande och lärorik som möjligt, och arbetar därför aktivt för att erbjuda alla våra medlemmar aktiviteter som kan tillföra något extra. Dessa kan vara allt från studiesociala arrangemang till föreläsningar.

    Hoppas du kommer att trivas hos oss!

    Ordförande Humsek: ordfhumsek@umeastudentkar.se

    Studentombud Humsek: utbevhumsek@umeastudentkar.se

     

    Vänligen

    Emilia Barsk
    Studentombud för Humanistiska sektionen Umeå studentkår
    utbevhumsek@umeastudentkar.se
    072-3415906

     

    Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

  • Aktivera ditt Umu-id

    Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

    Umu-id kommer du behöva när du ska:
    • registrera dig på kurser
    • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
    • kolla din studentmejl
    • skaffa Umu-kort
    • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

    För att få tillgång till ditt Umu-id behöver du gå igenom vår aktiveringsguide. Detta kan du göra en vecka innan terminsstart, men ofta går det att göra tidigare än så. Du får inget särskilt meddelande från oss när det är möjligt att aktivera ditt användarkonto.

    Jag vill aktivera mitt Umu-id.

    Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

    Fäll ihop
  • Beställ ditt Umu-kort

    När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

    Jag ansöker om Umu-kortet på en gång

    Fäll ihop
  • Sök stöd vid funktionsnedsättning

    Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

    Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

    Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

    Fäll ihop
  • Fråga Infocenter om det krånglar

    Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

    Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

    Hitta till Infocenter (Mazemap)

    Infocenter ger hjälp och stöd

    Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)