TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN
Grattis! Du är antagen till kursen Examensarbete för kandidatexamen i polisiärt arbete, men innan du kan börja måste du göra några saker innan kursstart. Här får du veta vad du måste göra hur och när. Du kan även läsa lite mer om kursen, universitetet och livet som student. Hittar du inte de svar du behöver här så hör du bara av dig till oss via kontaktformuläret i slutet av sidan, så svarar vi.
Umu-id är ditt användarkonto. MFA ökar din digitala säkerhet.
Ditt Umu-id behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.
Ditt Umu-id behöver du när du ska:
För att få tillgång till ditt Umu-id behöver du gå igenom vår aktiveringsguide. Detta kan du göra en vecka innan terminsstart, men ofta går det att göra tidigare än så. Du får inget särskilt meddelande från oss när det är möjligt att aktivera ditt användarkonto.
MFA, eller multifaktorautentisering som det heter, minskar risken att obehöriga kommer åt din information eller ditt konto. Som ny student behöver du aktivera MFA för att kunna logga in i olika system, exempelvis lärplattformen Canvas och studentwebben.
Jag vill aktivera mitt Umu-id och MFA
Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id eller MFA kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.
När du har tackat ja till din plats, måste du aktivera ditt Umu-id och sedan registrera dig på kursen. Följ stegen nedan. På Umeå universitet används ett system som heter Studentwebben för kursregistrering. På den här kursen måste du själv registrera dig på Studentwebben innan kursstart. Det kan du göra från och med 2020-08-24 till och med 2020-09-07. Om du inte har registrerat dig på Studentwebben senast den 2020-09-07 förlorar du din plats på kursen.
Vet du i förväg om att du inte har möjlighet att registrera dig under denna period måste du anmäla det till oss innan sista dag för registrering.
Om du drabbas av akut sjukdom eller annan oförutsedd händelse som gör att du inte kan registrera dig måste du kontakta oss så fort som möjligt (läkarintyg krävs).
För att kunna registrera dig på kursen måste du först aktivera ditt Umu-id.
Steg 1 Jag vill aktivera mitt Umu-id.
Steg 2 Jag har ett aktiverat Umu-id och vill registrera mig på Studentwebben
Lärplattformen Moodle
Kursen ges helt på distans utan träffar på campus och undervisningen sker via lärplattformen Moodle. I Moodle kommer du att hitta allt du behöver veta om kursen, så som kursmaterial, studieguide, föreläsningar, instruktioner och uppgifter.
Kom ihåg! För att kunna checka in i Moodle måste du först:
1. Aktivera ditt UmU-id
2. Registrera dig på kursen på Studentwebben
Det krävs en kursnyckel för att kunna logga in i Moodle - kursnyckeln får du senast några dagar innan kursstart i ett mail utav kursadministratören, tillsammans med instruktioner kring hur du går tillväga.
Val av examensarbetesämne
Det är en stor fördel för ditt examensarbete om du redan innan kursstart börjar fundera på ett intressant ämne för arbetet som naturligtvis även ska rymmas inom kunskapsområdet polisiärt arbete. Ett bra ämnesförslag bör innehålla konkreta frågeställningar för det problem du/ni tänker behandla samt en beskrivning av syftet med att undersöka just det här problemet. Ju tidigare under kursen du/ni har ämnet för arbetet klart för er desto större chans att du/ni hinner klart i tid. Ditt/ert ämnesförslag kommer även att ligga till grund för tilldelningen av handledare för examensarbetet.
Kontakta kursansvarig lärare Tova Stenlund, tova.stenlund@umu.se , om du funderar på något kring ditt val av uppsatsämne.
Kursen ger den studerande tillfälle att självständigt fördjupa sig inom ett polisiärt relevant område. Studenten får tillämpa vetenskaplig metod för att planera, genomföra och presentera ett vetenskapligt arbete.
I kursen utvecklar studenten sitt kritiska eller prövande förhållningssätt och sin färdighet i att skriva vetenskaplig uppsats. Såväl presentation och försvar av den egna uppsatsen som opposition av annan studerandes uppsats ingår i kursen. Studenten har under tiden för kursen tillgång till en handledare.
Litteratur väljs i samråd med handledare.
Vid frågor om kursens innehåll och upplägg, kontakta ansvariga lärare.
Tova Stenlund tova.stenlund@umu.se
+46 (0)90 7869744
Vid frågor om kursregistrering på Studentwebben, lärplattformen Moodle osv, kontakta kursadministratören.
Sabinha Önnerlöv sabinha.onnerlov@umu.se
+46 (0)90 786 68 85
Sök stöd vid funktionsnedsättning
Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.
Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.
Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.
Beställ ditt UMU-kort
När du är på något av våra campus kommer du behöva ett UMU-kort. UMU-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.
Ta hjälp av en studievägledare
Studievägledare är experter på alla möjliga frågor och vi finns som stöd både innan och under studierna. Vad ska man plugga, hur tar man sig in och vilket stöd finns att få? Det kan vara många frågor som snurrar. Om du till exempel har funderingar om dina studier och olika vägval så diskutera med en studievägledare – vi hjälper dig att komma vidare.
Bibliotekets tjänster
Som student kommer du söka information, läsa stora mängder akademisk text och skriva självständiga arbeten. Biblioteket stöttar dig under hela sök- och skrivprocessen. Besök vår drop-in, boka en handledningstid eller fördjupa dig på egen hand i våra guider.
Upptäck bibliotekets tjänster, både på campus och på distans
Fråga Infocenter om något krånglar
Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.
Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.