Examensarbete i miljö- och hälsoskydd, för kandidatexamen
Till dig som är antagen till examensarbete i MHS kandidat VT 2021. Välkommen! /Åsa Berglund, asa.berglund@umu.se, kursansvarig för examensarbeten i miljö- och hälsoskydd, för kandidatexamen
Registrering på kursen sköts av kursansvarig lärare och för att registreras på kursen krävs en godkänd projektplan. Den som vill bli registrerad på kursens första dag behöver med andra ord börja fundera på ämnesval samt ordnat kontakt med eventuell extern handledare i god tid innan kursstart (intern handledare kommer att tilldelas efter kursstart) och därtill ha en färdig projektplan vid kursintroduktionen. Tag gärna kontakt med kursansvarig lärare i god tid innan kursstart för att bolla projektplanen. Observera att ett av de förväntade studieresultaten för VG är att bli klar i tid enligt projektplanen, så det är viktigt att komma igång direkt. Mall för projektplan samt blankett för registrering finns på Cambrosidan "Examensarbete i MHS/Miljövetenskap".
Observera att jag kallar alla, även ni som skrivit ett exjobb tidigare, till ett obligatoriskt första möte. På den obligatoriska träffen kommer jag att gå igenom alla formaliteter runt examensarbetet, bland annat de förväntade studieresultaten för G och VG. Observera att ett av FSR:en för VG är att bli klar i tid, så det är viktigt att komma igång direkt när kursen börjar.
Alla detaljer, det vill säga förväntade studieresultat, arbetsgång, blankett för registrering, mall för projektplan, instruktioner till författaren, instruktioner till seminariet med mera finns på Cambrosidan "Examensarbete i MHS".
Jag använder er studentmejladress för Cambrosidan, så det är viktigt att ni som eventuellt inte har en studentmejladress aktiverar den. Instruktioner om hur man gör det skickas ut i ett brev från ITS kundservice till alla nya studenter. Kontakta ITS för att få hjälp om det skulle vara några problem med att aktivera studentmejladressen. Kundservice har telefon 090-786 61 00 och webbadressen http://www.its.umu.se/.
Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.
Umu-id kommer du behöva när du ska: • registrera dig på kurser • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat • kolla din studentmejl • skaffa Umu-kort • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.
När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.
Om du inte har pluggat hos oss tidigare kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till våra digitala föreläsningar 22-25 augusti då vi guidar dig genom studiestarten. Tittar gör du var du vill, föreläsningarna ges i Zoom. Vad vill du veta mer om?
Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.
Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.
Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.
Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.