Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Filosofi A för programmet i filosofi och samhällsanalys

  • Antal högskolepoäng 30 hp

Om kursen

Att filosofera på universitetet är att ägna sig åt en form av disciplinerat kritiskt tänkande kring grundläggande antaganden som vi ofta tar för givna. Med utgångspunkt i äldre och nyare filosofiska teorier granskas dessa antaganden och de problem de ger upphov till, inom områden som etik - hur vi bör leva - och i frågor som rör verklighetens och kunskapens natur. Genom att studera filosofi lär du dig att handskas med argument och att genomskåda tvivelaktiga resonemang.

Filosofi A för programmet i filosofi och samhällsanalys innehåller momenten Filosofins historia, Kritiskt tänkande, Etik och Kunskapsteori.
 

Anmälan och behörighet

Den här kursen innehåller tillfällen som är en del av ett program på Umeå universitet. Du kan bara söka kursen om du går det programmet. Information om ansökningstider och vad som gäller för dig får du från din institution.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)

Kontaktpersoner för kursen är:
Studievägledare för filosofi, Programansvarig Kalle Grill