Du är antagen till vår kurs, Geografididaktik 2 men innan du kan börja måste du göra några saker innan kursstart. Här får du veta vad du måste göra hur och när. Du kan även läsa lite mer om kursen ,universitetet och livet som student. Hittar du inte de svar du behöver här så hör du bara av dig till oss via kontaktformuläret i slutet av sidan, så svarar vi. Vi ses till våren!
Registrering på denna kurs sker vid första lektionstillfället. Kan ni inte närvara då måste du ta kontakt med ansvarig lärare eller administratör på institutionen. Är du villkorligt antagen måste du se till att du uppfyller kraven vid kursstart
Kursen tar sin utgångspunkt i och breddar tidigare kunskaper från kursen Geografididaktik 1 och behandlar ämnesdidaktiska frågor där särskild vikt läggs på transformering av ämnesteoretiska kunskaper till skolämnet geografi och planering av ett undervisningsmoment, där även metodik ingår. Ämnets centrala mål och plats i skolan belyses och vilken betydelse geografiämnet har för att förstå hållbar utveckling. Hur ämneskunskaper kan transformeras till skolkunskaper bearbetas i diskussioner och genom olika former av praktisk tillämpning. Såväl urvals- som metod- och bedömningsfrågor behandlas i relation till det ämnesteoretiska innehållet från föregående kurser. De studerande planerar ett undervisningsmoment både övergripande och med en detaljerad lektionsplanering. Under kursens gång planerar och genomför de studerande också fältstudier/delar av en exkursion.
Har du inte pluggat hos oss tidigare så kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till våra digitala föreläsningar 10-13 januari då vi guidar dig genom studiestarten. Föreläsningarna är ca en timme lång och ges i Zoom. Vad vill du veta mer om?
Under din studietid har du gratis tillgång till hela Microsoft Office 365. I Office 365 ingår bland annat Teams, Word, Excel, Powerpoint, Whiteboard Forms, din studentmejl och en mängd andra tjänster. Allt för att underlätta studierna och ditt samarbete med andra studenter. För att få tillgång till Office behöver du först aktivera ditt Umu-id.
Infocenter hjälper dig med det du kan behöva för att ta dig genom de första veckorna som ny student. Här kan du till exempel få hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokaler eller träffa en studievägledare. Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare. Infocenter håller till i huset Universum, mitt på Campus Umeå.