"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Grundläggande Idrottsmedicin och Idrottsfysiologi

VÄLKOMMEN till sommarkursen i Grundläggande Idrottsmedicin och Idrottsfysiologi

Så här börjar du

 • 2. Registrera dig på kursen

  När du har tackat ja till din plats, måste du registrera dig på kursen. På den här kursen ska du själv logga in och registrera dig via studentwebben innan kursstart. Det kan du göra från och med 27 maj till och med 10 juni. Om du inte har registrerat dig senast den 10 juni förlorar du din plats på kursen.

  Vet du i förväg om att du inte har möjlighet att registrera dig under denna period måste du anmäla det till oss innan sista dag för registrering.

  Om du drabbas av akut sjukdom eller annan oförutsedd händelse som gör att du inte kan registrera dig måste du kontakta oss så fort som möjligt (läkarintyg krävs).

  Om du blivit antagen som reserv efter att registreringen är stängd måste du kontakta kursens studieadministratör, så att hen kan registrera dig manuellt. Meddela studieadm.samrehab@umu.se

  För att kunna registrera dig på kursen måste du först aktivera ditt Umu-id.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.
  umu.se/student/vi-hjalper-dig/it-tjanster/umu-id/

  Jag har ett aktiverat Umu-id och vill registrera mig.
  umu.se/student)

  Jag har ett aktiverat Umu-id men glömt mitt lösenord.
  umu.se/student/vi-hjalper-dig/it-tjanster/umu-id/glomt-losenord-eller-anvandarnamn/

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  Måndag 5 juni 2023

  Tid: Se nedan på fysiska träffar

  Plats: Distans, Umeå universitet och UMEX-labbet

  Fäll ihop

Om kursen

 • Kursens upplägg

  Kursen behandlar grunderna i kroppens basala funktioner och struktur och hur dessa påverkas av fysisk aktivitet och träning.

  Modul 1 (Grundläggande idrottsmedicin 6 hp) behandlar översiktligt kroppens anatomi med fokus på skelett, leder och muskler. Vidare berörs biomekaniska mekanismer som är relevanta för träning inom idrott samt en översikt av vävnaders skademekanismer, läkningsprocesser och behandlingsprinciper.

  Modul 2 (Grundläggande idrottsfysiologi 9 hp) behandlar kroppens normala funktion och anpassning till träning samt tillämpbar baskunskap inom tränings- och idrottsfysiologi.

  Fäll ihop
 • Tider för fysiska träffar

  Tisdag 27/6 (Laboration Biomekanik)

  Onsdag 28/6 (Examination Akut omhändertagande Fm, Tentamen Em, Obligatoriska)

  Onsdag 9/8 (Laboration i UMEX)

  Torsdag 10/8 (Laboration i UMEX)

  Onsdag 23/8 Frågestund

  Torsdag 24/8 (Tentamen, Obligatorisk)

  I övrigt är kursen på distans och vi använder oss av lärplattformen Canvas. Där hittar du inspelade föreläsningar och dokumentation.

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Umu-id kommer du behöva när du ska:
  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
  • kolla din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

  För att få tillgång till ditt Umu-id behöver du gå igenom vår aktiveringsguide. Detta kan du göra en vecka innan terminsstart, men ofta går det att göra tidigare än så. Du får inget särskilt meddelande från oss när det är möjligt att aktivera ditt användarkonto.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.

  Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

  Fäll ihop
 • Beställ ditt Umu-kort

  När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

  Jag ansöker om Umu-kortet på en gång

  Fäll ihop
 • Sök stöd vid funktionsnedsättning

  Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

  Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

  Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • Fråga Infocenter om det krånglar

  Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

  Hitta till Infocenter (Mazemap)

  Infocenter ger hjälp och stöd

  Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)