TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN
Välkommen till kursen Grundläggande miljökemi!
Om du har blivit antagen och vill ha din plats, eller vill stå kvar som reserv, behöver du inte svara på det andra antagningsbeskedet. Är du inte längre intresserad av din plats är det fint om du lämnar återbud så att en reserv kan få den. Återbud gör du enklast på Mina sidor på Antagning.se. Är den möjligheten stängd går det bra att lämna återbud på Studentwebben (logga in med ditt Umu-id) eller kontakta ansvarig institution.
Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Läs mer om vilket stöd du kan få och hur du ansöker på vår studentwebb.
Fäll ihopDu är antagen till kursen Grundläggande miljökemi och det närmar sig kursstart. Jag heter Stina Jansson stina.jansson@umu.se och är kurskoordinator, och jag vill börja med att hälsa dig välkommen till kursen! Det här brevet innehåller en del information om hur kursen är upplagd så att du kan planera dina studier.
Ny kurs innebär webbregistrering, Ni registrerar ert deltagande i kursen via studentwebben https://www.umu.se/student
Registreringen är öppen en vecka innan kursstart och stänger natten till kursstart kl 24:00
Studieadmininstratör för kursen är Sanna Bränström (sanna.branstrom@umu.se) Om du bestämmer dig för att inte läsa kursen vill vi att du loggar in på www.antagning.se och lämnar återbud eller meddelat Sanna detta via e-post.
Fäll ihop2022-03-24
Tid: 15:00
Plats: Zoom
Zomm länk
https://umu.zoom.us/j/68442533572?pwd=QmpTekhFYVg2TWtPZGVzNi9IV3lSZz09
Meeting ID: 684 4253 3572
Passcode: MK_2022
24/3 15.00‐15.30 SJ Introduktion, info om kursen, lärplattformen, examination, etc Zoom
15.40‐16.10 SJ Vad är miljökemi, och hur kan vi använda miljökemisk kunskap för
att bli hållbara?
16.20‐17.00 SJ Miljöstörande ämnen ‐ var kommer de ifrån och på vilket sätt är de
problematiska?
30/3 15.00‐15.45 SJ Översiktsföreläsning Block 1 Zoom
21/4 15.00‐15.45 SJ Översiktsföreläsning Block 2 Zoom
16/5 15.00‐15.45 SJ Översiktsföreläsning Block 3 Zoom
2/6 15.00‐17.00 SJ Avstämning av ämnesval för individuella projektarbetena Zoom
1/9 15.00‐15.45 SJ Översiktsföreläsning Block 5 Zoom
21/9 15.00‐15.45 SJ Översiktsföreläsning Block 6 Zoom
13/10 9.00‐12.00 SJ Presentationer av individuella projekt Zoom
Lunch
13.00‐17.00 SJ Presentationer av individuella projekt, forts. Zoom
prel 14/10 9.00‐12.00 SJ Presentationer av individuella projekt Zoom
Lunch
13.00‐17.00 SJ Presentationer av individuella projekt, forts. Zoom
24/10 15.00‐16.00 SJ Frågetid inför tentamen Zoom
28/10 9‐15 Tentamen
Kursen ges på distans och med 50% studietakt, mellan 24 mars och 29 oktober 2022. Undervisningen är i huvudsak baserad på självstudier kompletterat med inlämningsuppgifter, online-föreläsningar, samt ett projektarbete. Projektarbetet är individuellt och redovisas muntligt och skriftligt. Alla schemalagda aktiviteter på kursen sker online, och föreläsningar kommer att spelas in och göras tillgängliga på kurssidan i Canvas, för att underlätta för dig som kombinerar den här kursen med andra studier, arbete, föräldraledighet eller annat. Det rekommenderas dock att du deltar live, eftersom du då har möjlighet att ställa frågor och interagera med andra kursdeltagare och med mig som undervisar.
Fäll ihop
Mer information om kursen kommer inom de kommande veckorna att läggas ut på kurssidan i lärplattformen Canvas (https://www.canvas.umu.se). Kursplanen finns på universitetets hemsida: https://www.umu.se/utbildning/kurser/grundlaggande-miljokemi/kursplan/
Fäll ihopKursbok:
Principles of Environmental Chemistry, 3rd ed, Jones & Bartlett Learning
James E. Girard
ISBN 978‐1‐4496‐9352‐7
Ytterligare kursinformation och material finns på kurssidan i Canvas
Kursen bygger till stor del på denna bok så det är bra om du innan första kursträffen har skaffat dig ett ex och gärna också hunnit bekanta dig lite med den.
Fäll ihopVälkommen till Umeå universitet
Det du behöver tänka på innan du börjar, samlat på ett och samma ställe på webben. Både för dig som studerar på campus eller för dig som läser helt på distans. Kommer jag trivas? Kommer jag hitta någonstans att bo? Få nya vänner? Vi kanske inte kan ge dig alla svar, men visar dig var du hittar information. Välkommen!
Ny student på Umeå universitet
Fäll ihopAktivera ditt Umu-id
Som student kommer du att behöva ett Umu-id (ditt användarkonto) för att till exempel
När du är ny student får du automatiskt ett användarkonto när du antagits, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.
Mer om Umu-id och hur jag aktiverar det.
Det här funkar ju inte. Hjälp!
Om du får problem att aktivera ditt Umu-id eller att logga in vänder du dig till Servicedesk. Där hittar du svar på vanliga frågor, manualer och kan ställa frågor och få hjälp.
Fäll ihopSkaffa Umu-kort
När du är på våra campus i Umeå och Örnsköldsvik kommer du att behöva ett Umu-kort. Det är ett kort som fungerar som
Du får inte kortet automatiskt, utan måste själv ansöka om att få det. Så här gör du för att ansöka om ditt Umu-kort.
Fäll ihopTillgång till hela Microsoft Office 365
Som student har du gratis tillgång till hela Microsoft Office 365 under din studietid. I Office 365 ingår bland annat Teams, Word, Excel, Powerpoint, Whiteboard Forms, din studentmejl och en mängd andra tjänster som kan underlätta din studietid och ditt samarbete med andra studenter. För att få tillgång till Office behöver du först aktivera ditt Umu-id.
Läs om Office 365 och hur du installera det till din dator.
Fäll ihopGå med i en studentkår
Studentkårerna arbetar för att du ska ha inflytande över dina studier och din studiesituation. De hjälper till att knyta ihop studietiden med näringslivet för din framtida karriär och om du skulle uppleva problem med din utbildning, kan du få hjälp. Ta chansen att vara med och bestämma.
Det är inte bara dina rättigheter kårerna bevakar. Som medlem i en studentkår är du också med och formar organisationen. Ska kåren driva pubar, caféer, gym? Kanske ordna bio, konserter eller föreläsningar?
Det är inte längre obligatoriskt att vara medlem i en studentkår, men det finns som du ser fortfarande många fina anledningar att vara med.
På Umeå universitet har vi tre studentkårer
Här hittar du svar på några vanliga frågor om vad som är grejen med kåren.
Fäll ihop
Om något krånglar finns Infocenter
Mitt på campus Umeå i huset Universum (ja, det heter så) ligger Infocenter – den plats du alltid kan vända dig till för att få svar, hjälp och vägledning. Här hittar du allt du kan behöva för att ta dig genom de första veckorna som ny student i en, kanske, ny stad. Här får du till exempel hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokaler eller träffa en studievägledare. Infocenter kan svara på de flesta frågor, och har de inte ett svar direkt så vet de var och hur de vägleder dig vidare.
Infocenter ger svar, hjälp och vägledning
Fäll ihop