"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Handledarutbildning för VFU-handledare, bedömning

Välkommen till denna kurs och Umeå universitet.

Så här börjar du

 • 2. Registrera dig på kursen

  Vi har självregistrering på våra kurser, man registrerar sig via studentwebben www.umu.se/student

  För att logga in på studentwebben måsta man aktivera sitt umu-id, hur man aktivera detta finns längre ner i välkomstbrevet.

  Registreringsperioden för denna kurs är från 2023-01-09 till 2023-01-23. Det är viktigt att registrera sig så att man inte tappar sin plats på kursen.

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  2023-01-18

  Tid: 15.00

  Plats: Zoom

  Schemalänk publiceras här senast 30 dagar innan kursstart.

  Kursen börjar den 16/1-2023 och kursen ges på heldistans. Men vi har inbjuder till en kort kursintroduktion via Zoom den 18/1-2023 kl 15.00. Zoomlänk finns på kursens sida på Canvas.

  Mer information om kursen kommer finnas på kursens Canvas sida. man loggar in på Canvas med sitt umu-id och lösenord. www.canvas.umu.se

  Fäll ihop

Om kursen

 • Programmets/kursens upplägg

  Vi ger denna kurs på heldistans utan några kursträffar, alla information om kursen kommer finnas på kursens Canvas sida. man loggar in på Canvas med sitt umu-id och lösenord. www.canvas.umu.se

  Fäll ihop
 • Övrig information 1

  Mer information finns på kursens Canvas sida, så gå gärna in där så snart ni kan och titta runt.

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Umu-id kommer du behöva när du ska:
  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
  • kolla din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

  För att få tillgång till ditt Umu-id behöver du gå igenom vår aktiveringsguide. Detta kan du göra en vecka innan terminsstart, men ofta går det att göra tidigare än så. Du får inget särskilt meddelande från oss när det är möjligt att aktivera ditt användarkonto.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.

  Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

  Fäll ihop
 • Beställ ditt Umu-kort

  När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

  Jag ansöker om Umu-kortet på en gång

  Fäll ihop
 • Sök stöd vid funktionsnedsättning

  Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

  Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

  Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • Fråga Infocenter om det krånglar

  Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

  Hitta till Infocenter (Mazemap)

  Infocenter ger hjälp och stöd

  Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)