"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Detta p.g.a. skyddsåtgärder vid cyberattacken den 2 maj. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Hem- och konsumentkunskap B15

Du är antagen till kursen Hem- och konsumentkunskap B15, 15 hp. Mitt namn är Linda Berggren och jag är kursansvarig, här kommer lite information som jag vill att du läser igenom innan kursen startar. HKB15 går på helfart och sträcker sig fram till mitterminsskiftet. Ni kommer samläsa med HKB30 som läser 30 hp fram till terminsslut.

Så här börjar du

 • 2. Registrera dig på kursen

  Det är du själv som ansvarar för att registrera dig på kursen. Det gör du genom att logga in på studentwebben med ditt Umu-Id. Läs mer nedan hur du aktiverar ditt Umu-id.

  Webbregistreringen är öppen mellan 22/8 – 30/8.

  Det är viktigt att du ser till att registrera dig i tid så du inte riskerar att förlora din plats på kursen eller få problem med CSN. Du kommer inte heller att kunna komma åt kursen i lärplattformen Canvas förrän du är registrerad.

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  2022-08-29

  Tid: 10:30-12:00

  Plats: Zoom

  Kursen startar måndag 29/8 klockan 10.30-12.00 med en kursintroduktion via zoom https://umu.zoom.us/j/69412141575

  Kursens plattform Canvas öppnar senast kl. 8.00 den 29/8. Ta gärna del av kursens innehåll innan kursintroduktionen äger rum.

  Ladda hem programmet Zoom i god tid: https://www.umu.se/student/vi-hjalper-dig/it-tjanster/zoom/

  Därefter följer en veckas självstudier på heltid innan första träffen på campus v. 36

  Fäll ihop

Om kursen

 • Kursens upplägg!

  Det är obligatoriska träffar på campus v. 36 och v. 43:

  Vecka 36 måndag kl.13.00 till torsdag kl.14.30

  Vecka 43 måndag kl.13.00 till onsdag kl.17.00

  Denna kurs innehåller INTE obligatoriska inslag mellan träffarna utan alla obligatoriska aktiviteter kommer att ligga på de fysiska träffarna på campus. Därför mycket viktigt att ni prioriterar att närvara vid dessa. Kursen går dock fortfarande på helfart dvs 40 timmar/vecka vilket innebär självstudier mellan träffarna.

  Fäll ihop
 • Kontakta oss!

  Studieadministratör:
  Patrik Wallström

  Kursansvarig lärare:
  Linda Berggren

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Umu-id kommer du behöva när du ska:
  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
  • kolla din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

  För att få tillgång till ditt Umu-id behöver du gå igenom vår aktiveringsguide. Detta kan du göra en vecka innan terminsstart, men ofta går det att göra tidigare än så. Du får inget särskilt meddelande från oss när det är möjligt att aktivera ditt användarkonto.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.

  Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

  Fäll ihop
 • Beställ ditt Umu-kort

  När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

  Jag ansöker om Umu-kortet på en gång

  Fäll ihop
 • Sök stöd vid funktionsnedsättning

  Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

  Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

  Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • Fråga Infocenter om det krånglar

  Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

  Hitta till Infocenter (Mazemap)

  Infocenter ger hjälp och stöd

  Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)