"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Idrottspedagogiska perspektiv på utmaningar inom idrottens område

Hej och välkommen till terminens första kurs! Det här brevet innehåller viktig information om kursen, så läs det noggrant. För att du inte ska missa någon viktig del, behöver du följa instruktionerna under varje rubrik. Viktigt är också att tacka ja till programmet, aktivera ditt Umu-id och registrera dig på kursen i tid. Här hittar du också schemat för kursen och annan viktig information. Vi hoppas att du får en intressant och lärorik första kurs på IVP!

Så här börjar du

 • 2. Registrera dig på kursen

  Nästan alla kurser på programmet har självregistrering. Det betyder att för att ska få läsa kursern, så måste du själv först registrera dig i samband med kursstart. Det gör du på Studentwebben. Till det behövs ett användarnamn och lösenord. Du får det genom att först aktivera ditt Umu-id. Se längre ned på sidan för instruktioner.

  Deadline för registrering
  Det är ENDAST möjligt att registrera sig mellan följande datum 23 augusti - 31 augusti 2021. Får du problem behöver du kontakta din studievägledare omedelbart.

  Tänk på att introduktionen till hela programmet börjar tidigare än denna kurs. Se separat mail för tid och plats för Programintoduktionen!

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  Onsdag 1 september 2021

  Tid: 13:00

  Schemalänk publiceras här senast 30 dagar innan kursstart.

  Schemat är preliminärt och vissa inslag kan komma att förändras.

  Fäll ihop

Om kursen

 • Programmets/kursens upplägg

  I kursplanen kan du läsa om kursers innehåll och förväntade studieresultat (det du behöver lära dig för att bli godkänd på kursen). Litteraturlistan hittar du också i kursplanen. Gör det till en vana, att alltid läsa kursplanen inför varje kurs du brörjar.

  Länk till Kursplanesök: Kursplanesök
  Spara sidan som favorit så att du lätt hittar tillbaka och söka fram nästa kurs 2IP027 Idrott, fostran och socialisation som börjar 30 september.

  Obligatorium
  Träffar så som exempelvis seminarium, redovisningar och salstentamen etc. kräver närvaro för att kunna examineras. Enbart träffar med examinerande inslag kan vara obligatoriska, vilket betyder att föreläsningar eller andra träffar utan examinerande inslag inte är det. För att lyckas med studierna och klara kursens examinationer behöver du vara väl förberedd. Det blir du om du närvarar på samtliga föreläsningar, handledningar och träffar som listas i schemat. Det krävs att du tar anteckningar på föreläsningar och det är bra om du ställer frågor. Plugga också gärna i grupp. Kom ihåg att du behöver läsa litteraturen som ingår i kursen. Studieguiden har oftast läsanvnisningar som stöd. 

  Fäll ihop
 • Kursplattform

  Alla kurser använder sig av en lärplattform. Ni kommer att få tillgång till olika plattformar under er programtid, t.ex. Moodle, Cambro eller Canvas. För denna kurs används Moodle och du behöver logga in där senast när kursen startar. Där sker kommunikation mellan kursdeltagare och lärare, där delar lärarna ut åhörarkopior och extra material och där hittar du din Studieguide - som är en mer detaljerad plan över kursens upplägg. Den visar b.la. datum för deadlines och ger instruktioner för uppgifter och läsning.

  Länk till Kursplattform: Programplattform
  Spara sidan som favorit, så att du lätt hittar tillbaka till den. För att logga in behöver du aktivera ditt UMU-id. Insitruktioner för detta hittar du längre ner på sidan. Du kan logga in på plattformen 4 veckor innan kursstart. Det är vitigt att logga in på kursens sida i samband med kursstart så att du inte missar viktig info.

  Fäll ihop
 • Kontaktuppgifter

  Kursansvarig lärare
  Anna Aggestål
  anna.aggestal@umu.se

  Studie- och programvägledare
  Camilla Jonsson
  idrott@pedag.umu.se

  I schemat kan du hitta namn på övriga lärare som ingår i kursen. 

  Semestertider:
  Under sommaren är möjligheten till kontakt och svar via epost begränsad. Programvägledaren är åter den 16 augusti. Är frågorna av allmän karaktär och berör frågor om Umeå universitet, registrering eller aktivering av Umu-id vänder du dig till Infocenter för snabb service.

   

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Som student behöver du ett Umu-id (ditt användarkonto). Ditt Umu-id använder du för att till exempel

  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor och uppgifter och se dina studieresultat
  • komma åt din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets trådlösa nätverk.

  När du är ny student får du automatiskt ett användarkonto när du antagits, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Så här aktiverar jag mitt Umu-id.

  Det här funkar ju inte. Hjälp!

  Om du får problem att att logga in eller aktivera ditt Umu-id så kontakta IT-supporten Servicedesk där du kan ställa frågor och få hjälp.

  Fäll ihop
 • Skaffa Umu-kort

  När du är på våra campus i Umeå och Örnsköldsvik kommer du att behöva ett Umu-kort. Det är ett kort som fungerar som

  • passerkort
  • lånekort för universitetsbiblioteket
  • kopierings- och utskriftskort.

  Du får inte kortet automatiskt, utan måste själv ansöka om att få det.

  Ansök om Umu-kort.

  Fäll ihop
 • Digitala studiestartsföreläsningar 10-13 januari

  Har du inte pluggat hos oss tidigare så kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till våra digitala föreläsningar 10-13 januari då vi guidar dig genom studiestarten. Föreläsningarna är ca en timme lång och ges i Zoom. Vad vill du veta mer om?

  • Ny på universitetet – en överblick
  • Varför finns studentkåren?
  • IT-tjänster för studenter
  • Studera med funktionsnedsättning
  • Hjälp för att söka, skriva och studera
  • Akademiskt skrivande och studieteknik
  • Din hälsa under studietiden
  • Om existentiell hälsa, mening och balans
  Fäll ihop
 • Tillgång till hela Microsoft Office 365

  Under din studietid har du gratis tillgång till hela Microsoft Office 365. I Office 365 ingår bland annat Teams, Word, Excel, Powerpoint, Whiteboard Forms, din studentmejl och en mängd andra tjänster. Allt för att underlätta studierna och ditt samarbete med andra studenter. För att få tillgång till Office behöver du först aktivera ditt Umu-id.

  Office 365 och hur jag installerar det.

  Fäll ihop
 • Om något krånglar finns Infocenter

  Infocenter hjälper dig med det du kan behöva för att ta dig genom de första veckorna som ny student. Här kan du till exempel få hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokaler eller träffa en studievägledare. Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare. Infocenter håller till i huset Universum, mitt på Campus Umeå. 

  Hitta till Infocenter på Campus Umeå (Mazemap).

  Infocenter – ger svar, hjälp och vägledning.

  Fäll ihop

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)