"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Juridisk översiktskurs med inriktning mot handel och logistik

Du är antagen till kursen Juridisk översiktskurs med inriktning mot handel och logistik vid Juridiska institutionen. Här hittar du viktig information om vad du behöver göra innan kursstart. Du kan även läsa lite mer om kursen, universitetet och livet som student. Hittar du inte de svar du behöver här, så hör av dig till oss via kontaktformuläret längst ned på sidan. Välkommen till kursen, vi ses i höst!

Så här börjar du

 • 2. Aktivera ditt Umu-id

  Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Ditt Umu-id behöver du när du ska:

  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
  • kolla din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

  För att få tillgång till ditt Umu-id behöver du gå igenom vår aktiveringsguide. Detta kan du göra en vecka innan terminsstart, men ofta går det att göra tidigare än så. Du får inget särskilt meddelande från oss när det är möjligt att aktivera ditt användarkonto.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id

  Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

  Fäll ihop
 • 3. Registrera dig på kursen

  När du har tackat ja till din plats, måste du registrera dig på kursen. För den här kursen ska du själv registrera dig i Ladok innan kursstart. Webbregistreringen öppnar den 24 oktober och funktionen kommer att vara öppen till och med den 1 november.

  För att du ska kunna registrera dig på kursen krävs det att du är antagen till kursen och att du har aktiverat ditt Umu-id. Umeå universitet erbjuder alla studenter ett användarkonto i samband med antagningen och mer information hittar du nedan, under rubriken: "Ny vid Umeå universitet".

  Se en film om hur du registrerar dig. 

  Vet du i förväg om att du inte har möjlighet att registrera dig under denna period måste du anmäla det till oss innan sista dag för registrering.

  Om du drabbas av akut sjukdom eller annan oförutsedd händelse som gör att du inte kan registrera dig måste du kontakta oss så fort som möjligt (läkarintyg krävs).

  Om du blivit antagen som reserv efter att registreringen är stängd måste du kontakta kursens studieadministratör, så att hon kan registrera dig manuellt. Meddela administratör Vanessa Vincentie.

  Kursen startar den 31 oktober kl. 10.00 (lokal Naturvetarhuset NAT D 440) med en kort introduktion på två lektionstimmar. Vi tillämpar akademisk kvart

  Fäll ihop
 • 4. Börja kursen

  Tisdag 31 oktober 2023

  Tid: 10.00

  Plats: NAT D 440

  Fäll ihop

Om kursen

 • Kursens upplägg

  Välkommen till kursen

  Välkommen till juridisk översiktskurs med inriktning mot handel och logistik samt service management (sammanläggs till en kurs) hösten 2023.

  Kursen startar den 31 oktober kl. 10.00 (lokal Naturvetarhuset NAT D 440) med en kort introduktion på två lektionstimmar. Vi tillämpar akademisk kvart.

  Kursen inleds därefter med ett avsnitt om allmän rättskunskap samt en översikt över de rättskällor som anlitas vid lösningen av juridiska problem. Därefter behandlas en rad regler, problem och frågor inom bland annat rättsområdena avtalsrätt, köprätt, marknadsrätt, fastighetsrätt, associationsrätt, arbetsrätt, obeståndsrätt och EU-rätt mm.

  Kursen berör två större grupper; Handel & logistik resp. Service management. Schemat ger att alla fysiska föreläsningar och seminarier har vi tillsammans.

  I allt väsentligt är undervisningen seminariebaserad. På kurswebben kommer ni att i god tid inför respektive seminarium att finna instruktioner/uppgifter som ni förväntas diskutera/lösa inom de s.k. basgrupper (ca 4-6 studenter/grupp) som ni kommer att bli indelade i. För att lösa seminarieuppgifterna krävs det vanligtvis inte endast att ni har läst kurslitteraturen, utan det fordras att ni använder er av den s.k. juridiska metoden, vilken ni kommer att introduceras i under kursen. För att underlätta inlärningen kommer ni i viss omfattning också att få tillgång till inspelade föreläsningar som introducerar er i de olika ämnesområden som behandlas under kursen. Inom några speciella rättsområden kommer undervisningen dessutom bestå av föreläsningar som ges i sal på campus.  

  Under Moduler samlar vi information kopplat till resp. rättsområde. Som exempel kan nämnas att ni i modulen Avtalsrätt kommer att hitta den PP-presentation som utgör grunden för föreläsningen i avtalsrätt, instruktioner inför seminariet etc. 

  Eventuella schemaändringar kommer att annonseras på anslagstavlan, dessutom kommer schemat på vår hemsida att uppdateras. Var uppmärksam då sjukdom eller andra händelser ibland kräver ändringar.

  Basgruppsindelningen görs direkt efter kursstart och den finner ni då i modulen Kursintroduktion.

  Kursansvarig för årets kurs är Anders Lindqvist och administratör är Vanessa Vincentie. Om du har några frågor är du välkommen att höra av dig till oss.

  Våra kontaktuppgifter är:

  Anders Lindqvist, anders.lindqvist@umu.se 090-7867669

  Vanessa Vincentie, vanessa.vincentie@umu.se, tel: 090-786 50 86. 

  Återigen, varmt välkomna till kursen hälsar,

  Anders Lindqvist och Vanessa Vincentie.

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Beställ ditt UMU-kort

  När du är på något av våra campus kommer du behöva ett UMU-kort. UMU-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

  Jag ansöker om UMU-kortet på en gång

  Fäll ihop
 • Sök stöd vid funktionsnedsättning

  Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

  Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

  Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • Se på digitala studiestartsföreläsningar

  Har du inte pluggat hos oss tidigare så kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till våra digitala studiestartsföreläsningar via Zoom den 27–30 augusti, så guidar vi dig genom studiestarten. Vad vill du veta mer om?

  • Ny på universitetet – en överblick
  • Varför finns studentkåren?
  • IT-tjänster för studenter
  • Studera med funktionsnedsättning
  • Hjälp för att söka, skriva och studera
  • Akademiskt skrivande och studieteknik
  • Din hälsa under studietiden
  • Om existentiell hälsa, mening och balans

  Här ser du datum och tid för varje föreläsning

   

  Fäll ihop
 • Ta hjälp av en studievägledare

  Studievägledare är experter på alla möjliga frågor och vi finns som stöd både innan och under studierna. Vad ska man plugga, hur tar man sig in och vilket stöd finns att få? Det kan vara många frågor som snurrar. Om du till exempel har funderingar om dina studier och olika vägval så diskutera med en studievägledare – vi hjälper dig att komma vidare.

  Studievägledningen hjälper dig hitta rätt

  Fäll ihop
 • Bibliotekets tjänster

  Som student kommer du söka information, läsa stora mängder akademisk text och skriva självständiga arbeten. Biblioteket stöttar dig under hela sök- och skrivprocessen. Besök vår drop-in, boka en handledningstid eller fördjupa dig på egen hand i våra guider.

  Upptäck bibliotekets tjänster, både på campus och på distans

  Fäll ihop
 • Fråga Infocenter om något krånglar

  Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

  Hitta till Infocenter (Mazemap)

  Infocenter ger hjälp och stöd

  Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)