"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Kemiska aspekter på arbetsmedicin

Välkommen till kursen Kemiska aspekter på arbetsmedicin inom magisterprogrammet i arbetsliv och hälsa!Du är antagen till Kemiska aspekter på arbetsmedicin, men innan du kan börja måste du göra några saker innan kursstart. Här får du veta vad du måste göra hur och när. Du kan även läsa lite mer om Kemiska aspekter på arbetsmedicin. Hittar du inte de svar du behöver här så hör du bara av dig till oss via kontaktformuläret i slutet av sidan, så svarar vi. Vi ses i höst!

Så här börjar du

 • 2. Aktivera ditt Umu-id

  Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Ditt Umu-id behöver du när du ska:

  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
  • kolla din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

  För att få tillgång till ditt Umu-id behöver du gå igenom vår aktiveringsguide. Detta kan du göra en vecka innan terminsstart, men ofta går det att göra tidigare än så. Du får inget särskilt meddelande från oss när det är möjligt att aktivera ditt användarkonto.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id

  Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

  Fäll ihop
 • 3. Registrera dig på kursen

  När du har tackat ja till din plats, måste du registrera dig på kursen. På den här kursen ska du själv logga in och registrera dig via studentwebben innan kursstart. Det kan du göra från och med onsdagen den 31 oktober till och med onsdagen den 7 november. Om du inte har registrerat dig senast den 7 november förlorar du din plats på kursen.

  Vet du i förväg om att du inte har möjlighet att registrera dig under denna period måste du anmäla det till studieadministratör på folkhälsa (info.folkhalsa@@umu.se) innan sista dag för registrering.

  Om du drabbas av akut sjukdom eller annan oförutsedd händelse som gör att du inte kan registrera dig måste du kontakta oss så fort som möjligt (läkarintyg krävs).

  För att kunna registrera dig på kursen måste du först aktivera ditt Umu-id.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.

  https://www.umu.se/student/vi-hjalper-dig/it-tjanster/umu-id/

   

  Jag har ett aktiverat Umu-id och vill registrera mig.

  https://www.umu.se/student

   

  Jag har ett aktiverat Umu-id men glömt mitt lösenord.

  https://www.umu.se/student/vi-hjalper-dig/it-tjanster/umu-id/glomt-losenord-eller-anvandarnamn/

   

  Du som är antagen med villkor

  All antagning av nya studenter görs via Antagningsenheten på Umeå Universitet och inte av kursansvarige eller studierektor. Har du frågor om just din antagning kontakta Studentcentrum på Umeå Universitet.

  https://www.umu.se/studentcentrum/

  Börja kurs

  Kursen börjar 31 oktober  med en frivillig introduktionsträff 10.00 - 11.00 via videoverktyget Zoom. En länk till Zoom kommer att skickas ut 30 min innan föreläsningen. Det är bra om du kan vara med på introduktionen men om du har förhinder är det ingen fara.  Du kommer att hitta all information du behöver på lärplattformen Canvas. Du får tillgång till kurssidan på Canvas när du registrerat dig på den inledande kursen.

   

  Du loggar in i Canvas med ditt aktiverade Umu-id.

  Kom ihåg! För att kunna börja kursen måste du först ha registrerat dig.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id

  https://manual.its.umu.se/jag-har-inte-fatt-nagra-aktiveringsuppgifter-hur-gor-jag/

   

  Jag vill logga in i Canvas

  https://login.canvas.umu.se/


   

  Fäll ihop
 • 4. Börja kursen

  2023-10-31

  Tid: 10.00

  Plats: Zoom

   

  1.        20 November – Praktiska moment  (Obs kommer ske fysiskt på Campus vid Umeå Universitet)

  2.       10 Januari – Slutseminarium grupparbetena (Via Zoom)

  Vi möts på Campus vid Umeå Universitet först och sedan via det digitala mötesprogrammet zoom, länk skickas ut 30 min innan tillfället.

  På de obligatoriska träffarna kommer vi bland annat att genomföra gruppövningar där ni använder er av föreskrifter och vetenskaplig litteratur för att tolka, förstå och veta begränsningarna för vissa kliniska mätningar som görs på patienter vid företagshälsovårder. Vid slutseminariet kommer ni redovisa, i grupp, era grupparbeten och ge konstruktiv kritik till varandras grupparbeten.

  Tiden mellan träffarna hittar du allt du behöver för kursen på lärplattformen Canvas. Där kan du även prata med din lärare och dina kursare.

  Fäll ihop

Om kursen

 • Programmets/kursens upplägg

  För den här kursen använder vi lärplattformen Canvas. Där hittar du bl. a. schema, instruktioner för praktisk moment, slutseminaret, individuella och grupparbetet, lista över kursdeltagare, kurslitteraturlistor och meddelanden från läraren.

  Kursen består av inspelade föreläsningar, två obligatoriska träffar via zoom och på campus i Umeå (se Träffar under kursen Kemiska aspekter på arbetsmedicin) samt ett individuellt arbete och ett grupparbete. Instruktioner för dem och gruppindelningen kommer vara tillgängliga via kurshemsidan i Canvas vid kursstarten.

  Du kommer alltså att läsa kursen till stor del på egen hand, men kommunicera med lärare och interagera/samarbeta med kursare via videoverktyget Zoom och lärplattformen Canvas.

  För att komma in på lärplattformen loggar du in med din UMU-ID/särskilda inloggningsuppgifter.  Länken till lärarplattformen, Canvas, är:

  https://login.canvas.umu.se/

  Information om kursen finns även på:

  https://www.umu.se/utbildning/kurser/kemiska-aspekter-pa-arbetsmedicin/

   

  Träffar under kursen Kemikaliska aspekter på arbetsmedicin.

  Det här är en kurs med 2 obligatoriska träffar samt en frivillig träff den 31 oktober. Du kommer alltså att läsa det mesta av kursen på egen hand, men träffa lärare och kursare vid tre tillfällen via digitalmöten på zoom samt en träff på campus i Umeå. De träffar som är obligatoriska betyder att du måste vara med på träffarna för att kunna bli godkänd på kursen.

   

  Fäll ihop
 • Övrig information 1

  Studiehjälp

  Det finns stöd för dig som student med dina studier genom Universitetet. Det finns guider för akademiska studier vid Universitetet, studieverkstadens drop-in samt handledning via:

   https://www.umu.se/student/vi-hjalper-dig/bibliotekets-tjanster/

  Studera med funktionshinder

  Har du behov av stöd för funktionshinder ska du ansöka i god tid. Information om hur du ska göra för att få stöd hittar du på sidorna för studenter med funktionshinder:

  https://www.umu.se/student/vi-hjalper-dig/studera-med-funktionsnedsattning/

   

  System och IT-tjänster för studenter

  Som student vid Umeå universitet får du tillgång till ett antal system och IT-tjänster. Ett system är Studentwebben där du bl. a. hittar student-e-posten och får tillgång till registreringar och resultat för dina kurser. Ett annat system är lärplattformen Canvas, som används under kursen för att bl. a. dela ut kursmaterial och lämna in arbetsuppgifter. Mer information om dessa finns på

  https://www.umu.se/student/vi-hjalper-dig/it-tjanster/

  Fäll ihop
 • Övrig information 2

  Kontakta mig, administratören eller studierektorn om du har frågor!

  Hör gärna av dig till mig om du har funderingar kring något som rör kursen.

  Återigen, varmt välkommen till denna kurs

  Hans Pettersson

  Kursansvarig

  Kursansvarig för Kemiska aspekter på arbetsmedicin, 7,5 hp

  Hans Pettersson
  e-post: hans.pettersson@umu.se
  tel. 090-785 69 27

  Administratör [HP1] 

  e-post: info.folkhalsa@umu.se

  Studierektor för Magisterprogrammet i Arbetsliv och hälsa:

  Helene Johansson
  e-post: helene.johansson@umu.se    
  tel. 090-786 70 69  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Beställ ditt UMU-kort

  När du är på något av våra campus kommer du behöva ett UMU-kort. UMU-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

  Jag ansöker om UMU-kortet på en gång

  Fäll ihop
 • Sök stöd vid funktionsnedsättning

  Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

  Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

  Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • Se på digitala studiestartsföreläsningar

  Har du inte pluggat hos oss tidigare så kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till våra digitala studiestartsföreläsningar via Zoom den 27–30 augusti, så guidar vi dig genom studiestarten. Vad vill du veta mer om?

  • Ny på universitetet – en överblick
  • Varför finns studentkåren?
  • IT-tjänster för studenter
  • Studera med funktionsnedsättning
  • Hjälp för att söka, skriva och studera
  • Akademiskt skrivande och studieteknik
  • Din hälsa under studietiden
  • Om existentiell hälsa, mening och balans

  Här ser du datum och tid för varje föreläsning

   

  Fäll ihop
 • Ta hjälp av en studievägledare

  Studievägledare är experter på alla möjliga frågor och vi finns som stöd både innan och under studierna. Vad ska man plugga, hur tar man sig in och vilket stöd finns att få? Det kan vara många frågor som snurrar. Om du till exempel har funderingar om dina studier och olika vägval så diskutera med en studievägledare – vi hjälper dig att komma vidare.

  Studievägledningen hjälper dig hitta rätt

  Fäll ihop
 • Bibliotekets tjänster

  Som student kommer du söka information, läsa stora mängder akademisk text och skriva självständiga arbeten. Biblioteket stöttar dig under hela sök- och skrivprocessen. Besök vår drop-in, boka en handledningstid eller fördjupa dig på egen hand i våra guider.

  Upptäck bibliotekets tjänster, både på campus och på distans

  Fäll ihop
 • Fråga Infocenter om något krånglar

  Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

  Hitta till Infocenter (Mazemap)

  Infocenter ger hjälp och stöd

  Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)