"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Klinisk bedömning

Varmt välkommen till utbildning vid Umeå universitet, institutionen för omvårdnad! Vi önskar dig en givande studietid!

Så här börjar du

 • 1. Tacka ja till din studieplats

  Om du har blivit antagen till en utbildning eller fått en reservplats måste du tacka ja för att behålla din plats. Vill du inte ha din plats, kan du låta en reserv få den genom att lämna återbud. Tacka ja eller nej gör du på Mina sidor på Antagning.se senast den 19 juli 2024.

  Behöver du ansöka om stöd för funktionsnedsättning?

  Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Se vilket stöd du kan få och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • 2. Aktivera ditt Umu-id

  Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Ditt Umu-id behöver du när du ska:

  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
  • kolla din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

  För att få tillgång till ditt Umu-id behöver du gå igenom vår aktiveringsguide. Detta kan du göra en vecka innan terminsstart, men ofta går det att göra tidigare än så. Du får inget särskilt meddelande från oss när det är möjligt att aktivera ditt användarkonto.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id

  Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

  Fäll ihop
 • 3. Registrera dig på kursen

  Kursregistrering sker efter kursstart och sköts av personal på institutionen

  Fäll ihop
 • 4. Börja kursen

  Upprop: Fredag 1/11 2024

  Tid: Tid kl. 00:01-12:00

  Plats: Kursstart = incheckning via lärplattformen Canvas är obligatorisk.

  Schemalänk publiceras här senast 30 dagar innan kursstart.

  Obligatorisk anmälan om deltagande i kursen via lärplattformen Canvas i samband med upprop gäller. Anmälan i lärplattformen Canvas öppnar fredag 1/11 mellan kl. 00:01-12:00. 

  Den som inte aktivt gör en deltagaranmälan inom angiven tid förlorar sin utbildningsplats om inte särskilda skäl meddelats. Reserv kallas omedelbart.

  Logga in på lärplattformen Canvas på följande sätt:
  • Länk till kursplattformen: https://canvas.umu.se
  • Klicka på knappen Logga in med ditt Umu-id
  • Du omdirigeras nu till en central inloggning för Umeå universitet adfs.umu.se Här anger du ditt Umu-id och ditt lösenord (se information om Umu-id under "Aktivera Umu-id (användarkonto)" längre ned på sidan)
  • Du kommer nu till en kursöversikt där alla kurser som du är antagen till presenteras med varsitt kurskort
  • Klicka på kurskortet för aktuell kurs
  • Via frågetecknet och Hjälp längst ner till vänster i det blå fältet hittar du mer info om hur Canvas fungerar https://www.canvas.umu.se/courses/37

  Om du antagits till utbildningsplatsen men inte längre har för avsikt att studera ska du snarast registrera återbud på www.antagning.se/mina sidor. Meddelande om ditt återbud är viktigt och möjliggör att vi kan kalla reserv och någon annan person kan antas till utbildningsplatsen.

  Fäll ihop

Om kursen

 • Kursens upplägg

  Kursen ges på avancerad nivå, halvfart, största delen på distans med några sammankomster på kursorten Umeå.

  Denna kurs omfattar fördjupade studier i klinisk bedömning av patienters fysiska och psykiska hälsotillstånd ur såväl medicinskt som omvårdnadsperspektiv, och utifrån god etik. Fokus ligger på systematiska kliniska bedömningsmetoder och åtgärder, kommunikation och dialog med patienten om hälsotillstånd, samt sjuksköterskans förmåga till självständiga komplexa bedömningar inom en begränsad tidsram. Intersektionella aspekter och diskrimineringsgrunder behandlas. Även värdering av bedömningsinstrument ingår.

  Studierna i kursen bygger på att Du som student tar ett stort eget ansvar och planerar din tid - Studentaktivt lärande. Till stöd för Ditt lärande finns resurser i form av kurslitteratur, föreläsningar (Live + inspelade), instruktionsfilmer, åhörarkopior, filmer, länkar etc. Det innebär att ni själva ska ta reda på, utforska områden för kursens innehåll. Er egen aktivitet före och under arbetet med studieuppgifterna är avgörande för lärandet. Undervisningen sker på svenska och engelska. Första kursveckan bör Ni bekanta Er med läroplattformen Canvas, online mötesrummet Zoom, och göra en genomgång av innehållet i kursen och schemat.

  Fäll ihop
 • Kurstider och kursträffar

  Vecka 44 ska ni bekanta er med kurssajten Canvas och ta kontakt med dem som kommer att ingå i er studiegrupp. Egen genomgång av lärplattformen, kursinnehåll, samt digitala resurser såsom inspelade föreläsningar etc. Se bl. a information om kursplan, FSR och upplägg av kursen: - schema - obligatoriska moment – examinationer, etc.

  Vecka 45 Måndag den 4/11 kommer kursintroduktion att ske via Zoom.

  5-6/11 ges föreläsningar på Clinicum Betula (Kliniskt träningscentrum) på Norrlands universitetssjukhus (NUS). Rekommenderas starkt att ni deltar denna vecka, då föreläsningarna varvas med klinisk färdighetsträning/bedömningar.

  7/11 finns det möjlighet till egenträning på Clinicum Betula.

  Vecka 51, måndag 18/12 - Egen färdighetsträning inför OSCE.

  Tisdag 19/12 - OSCE-prov. Lokal: Clinicum Betula, NUS.

  F.ö se schema som kommer att publiceras 1 månad innan kursstart.

  Fäll ihop
 • Övrig information/Kontaktinformation

  För nätburen kurs krävs att du har tillgång till dator med stadig internetuppkoppling. För att du ska kunna delta i E-möten krävs att du har fungerande webbkamera och headset.

  Kontakta oss:
  Hör gärna av dig om du har funderingar kring något som rör kursen. Du använder då kontaktformuläret längst ned på sidan.

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Beställ ditt UMU-kort

  När du är på något av våra campus kommer du behöva ett UMU-kort. UMU-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

  Jag ansöker om UMU-kortet på en gång

  Fäll ihop
 • Sök stöd vid funktionsnedsättning

  Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

  Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

  Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • Se på digitala studiestartsföreläsningar

  Har du inte pluggat hos oss tidigare så kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till våra digitala studiestartsföreläsningar via Zoom den 27–30 augusti, så guidar vi dig genom studiestarten. Vad vill du veta mer om?

  • Ny på universitetet – en överblick
  • Varför finns studentkåren?
  • IT-tjänster för studenter
  • Studera med funktionsnedsättning
  • Hjälp för att söka, skriva och studera
  • Akademiskt skrivande och studieteknik
  • Din hälsa under studietiden
  • Om existentiell hälsa, mening och balans

  Här ser du datum och tid för varje föreläsning

   

  Fäll ihop
 • Ta hjälp av en studievägledare

  Studievägledare är experter på alla möjliga frågor och vi finns som stöd både innan och under studierna. Vad ska man plugga, hur tar man sig in och vilket stöd finns att få? Det kan vara många frågor som snurrar. Om du till exempel har funderingar om dina studier och olika vägval så diskutera med en studievägledare – vi hjälper dig att komma vidare.

  Studievägledningen hjälper dig hitta rätt

  Fäll ihop
 • Bibliotekets tjänster

  Som student kommer du söka information, läsa stora mängder akademisk text och skriva självständiga arbeten. Biblioteket stöttar dig under hela sök- och skrivprocessen. Besök vår drop-in, boka en handledningstid eller fördjupa dig på egen hand i våra guider.

  Upptäck bibliotekets tjänster, både på campus och på distans

  Fäll ihop
 • Fråga Infocenter om något krånglar

  Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

  Hitta till Infocenter (Mazemap)

  Infocenter ger hjälp och stöd

  Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)