Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Kommersiell avtals- och marknadsrätt (Juristprogrammet)

Du är antagen till kursen Kommersiell avtals- och marknadsrätt vid juridiska institutionen. Här hittar du viktig information om vad du behöver göra innan kursstart. Du kan även läsa lite mer om kursen, universitetet och livet som student. Hittar du inte de svar du behöver här, så hör av dig till oss via kontaktformuläret längst ned på sidan. Välkommen till kursen, vi ses i höst!

Så här börjar du

 • 1. Tacka ja eller nej

  Om du har blivit antagen till en utbildning eller fått en reservplats behöver du tacka ja för att behålla din plats. Vill du inte ha din plats, kan du låta en reserv få den genom att lämna återbud. Tacka ja eller nej gör du på Mina sidor på Antagning.se senast den 22 juli 2022.

  Behöver du ansöka om stöd för funktionsnedsättning?

  Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Läs mer om vilket stöd du kan få och hur du ansöker på vår studentwebb.

  Fäll ihop
 • 2. Registrera dig på kursen

  När du har tackat ja till din plats, måste du registrera dig på kursen. För den här kursen ska du själv registrera dig på Studentwebben innan kursstart. Webbregistreringen öppnar den 22 augusti och funktionen kommer att vara öppen till och med den 30 augusti.

  För att du ska kunna registrera dig på kursen krävs det att du är antagen till kursen och att du har aktiverat ditt Umu-id. 

  På webbplatsen www.student.umu.se/registrering finns en manual som beskriver hur registreringen går till.

  Kursen startar måndag den 29 augusti 2022 kl. 11.15 i MIT.C.323, i MIT-huset.

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  Måndag 29 augusti 2022

  Tid: 11.15

  Plats: MIT.C.323, i MIT-huset

  Fäll ihop

Om kursen

 • Kursens upplägg

  Välkommen till KAM höstterminen 2022!

  Kursstart, tid: Måndag den 29 augusti 2022 kl. 11.15-12.00

  Plats: MIT.C.323, i MIT-huset.

  Innehåll: Kursen utgör en fördjupning i immaterialrättens och konkurrensrättens kommersiella betydelse på marknaden. Tonvikten ligger på immaterialrätt och särskilt dess anknytning till licensavtal, praktiska användning samt koppling till konkurrensrätten. Kursen behandlar inte bara regelverken som sådana, utan sätter företagens strategival i fokus. Hur kan man använda dessa regler och rättigheter i praktiken och vilka värden kan de tillföra företagen?

  Undervisningen: Den utgörs huvudsakligen av seminarier (obligatoriska) och föreläsningar. Förhandlingsspel och case genomförs också för att stärka kopplingen till den praktiska användningen och metodfrågor. Förberedelserna av seminarierna sker i basgrupper. För att öka det praktiska perspektivet medverkar också externa lärare som är yrkesverksamma på området.

  Examination: Kursen examineras i två delmoment, dels genom en individuell muntlig examination i kursens slutskede (kan ge max 9 p), dels genom en individuell skriftlig uppsats (PM) om ca 12-15 sidor med inlämning vid kursens slut (kan ge max 21 p). Poängen från den muntliga och skriftliga examinationen (totalt max 30 p) läggs samman och utgör tillsammans grund för betyget på hela kursen. Närmare information om examinationen ges vid kursstart och skriftligt i Canvas.

  Schema: Schema och kursplan finns i TimeEdit. I kursplanen finns närmare information om kursens uppläggning, examination m.m.

  Allmän och löpande information läggs ut som anslag i Canvas under kursens gång. Tillgång till kurssidan i Canvas finns för registrerade studenter senast från kursstart.

  Kontakter:

  Kursansvarig lärare: Maria Eklund, maria.eklund@umu.se, 090-786 7113.

  Kursadministratör: Ännu ej klar, meddelas senare.

  Välkomna att höra av er om ni har några funderingar!

  Maria Eklund

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)