"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Kost vid träning

Du är antagen till kursen Kost vid träning, 15 hp. Mitt namn är David Jonsson och är kursansvarig, här kommer lite information som jag vill att du läser igenom innan kursen startar.

Så här börjar du

 • 1. Andra antagningsbeskedet

  Om du har blivit antagen och vill ha din plats, eller vill stå kvar som reserv, behöver du inte svara på det andra antagningsbeskedet.

  Är du inte längre intresserad av din plats är det fint om du lämnar återbud så att en reserv kan få den. Återbud gör du enklast på Mina sidor på Antagning.se. Är den möjligheten stängd går det bra att lämna återbud via Ladok (logga in med ditt Umu-id) eller kontakta ansvarig institution.

  Behöver du ansöka om stöd för funktionsnedsättning?

  Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Se vilket stöd du kan få och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • 2. Registrera dig på kursen

  När du har tackat ja till din plats, måste du registrera dig på kursen. På den här kursen ska du själv logga in och registrera dig via Ladok innan kursstart. Det kan du göra från och med måndag den 8:e januari till och med tisdag den 16:e januari.

  Det är viktigt att du ser till att registrera dig i tid så du inte riskerar att förlora din plats på kursen eller få problem med CSN. Om du får problem att registrera dig, kontakta vår studieadministratör.

  Du kommer inte heller att kunna komma åt kursen i lärplattformen förrän du är registrerad.

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  OBS! Inget upprop, ta del av inspelad introduktion.

  Fäll ihop

Om kursen

 • Kursens upplägg!

  Kursen är en ren distanskurs och all undervisning och samtliga examinationer sker i lärplattformen Canvas.

  Lärplattformen blir tillgänglig fredag 12/1 för den som har registrerat sig på kursen.

  Boken Naturvetenskapliga grunder som används under modul 1, livsmedelskemi och metabolism, finns endast att köpa från institutionen. Att ha boken Grundläggande naturvetenskap underlättar dina studier. Boken innehåller kemi, digestion och metabolism dvs. hela modulens innehåll och håller en nivå som är lämplig för kursen. Exempel och förklaringar i boken härrör ofta till idrottare och instuderingsfrågorna är skapade så att de följer bokens innehåll. Tanken med boken är att du får all teori samlad och paketerad och skriven med en idrottsvinkling. Allt för att det ska vara så enkelt som möjligt för dig att läsa in den kemi, digestion och metabolism som du förväntas lära dig och som examineras. Ansvarig lärare för modulen är en av författarna till boken. Om du vill köpa boken måste du beställa den senast söndag 7/1 . Så här gör du:

  1.      Swisha 325 kr (bok 265 kr + frakt 60 kr) till 1233657749.

  2.      Ta ett foto av din swishbetalning.

  3.      Skicka ett mail till patrik.wallstrom@umu.se. Namnge mailet som ”köp av bok”. Bifoga ditt foto av din swishbetalning. I mailet skriver du vilken kurs du läser + fullständigt namn och vilken postadress som boken ska skickas till.

   

  Fäll ihop
 • Kontakta oss!

  Studieadministratör:
  Patrik Wallström

  Kursansvarig lärare:
  David Jonsson

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Umu-id kommer du behöva när du ska:
  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
  • kolla din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

  För att få tillgång till ditt Umu-id behöver du gå igenom vår aktiveringsguide. Detta kan du göra en vecka innan terminsstart, men ofta går det att göra tidigare än så. Du får inget särskilt meddelande från oss när det är möjligt att aktivera ditt användarkonto.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.

  Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

  Fäll ihop
 • Beställ ditt Umu-kort

  När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

  Jag ansöker om Umu-kortet på en gång

  Fäll ihop
 • Sök stöd vid funktionsnedsättning

  Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

  Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

  Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • Fråga Infocenter om det krånglar

  Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

  Hitta till Infocenter (Mazemap)

  Infocenter ger hjälp och stöd

  Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)