Du är antagen till Kostvetenskap A vid Umeå universitet. Jag som skriver det här brevet heter Annica Nylander och är en av lärarna på kursen. Du kommer att träffa mig vid registreringen.
Det är du själv som ansvarar för att registrera dig på kursen. Det gör du genom att logga in på studentwebben med ditt Umu-Id. Läs mer nedan hur du aktiverar ditt Umu-id.
Webbregistreringen är öppen mellan 26/8 - 31/8
Det är viktigt att du ser till att registrera dig i tid så du inte riskerar att förlora din plats på kursen eller få problem med CSN. Du kommer inte heller att kunna komma åt kursen i lärplattformen Canvas förrän du är registrerad.
Tänk på att det kan vara bra att köpa eller beställa kurslitteraturen till första modulen i god tid så att du har den vid kursstart.
Rektor har beslutat att från terminsstart möjliggörs undervisning på campus för nybörjarstudenter på programutbildningar. Detta för att ge er studenter en så bra start på era studier som möjligt. Det innebär att under september månad kommer undervisningen ske både digitalt och på campus. Därefter är förhoppningen att steg för steg kunna återgå till campusundervisning i den takt som pandemin tillåter.
Studenter på termin 4 på Kostvetarprogrammet hälsar er är välkommen att gå med i en Facebook-grupp som heter "Mottagning kostvetarprogrammet ht -21 Umeå universitet".
Detta gäller även dig som endast läser kursen denna termin.
Om du har några frågor eller inte har Facebook så kan du kontakta Adela Johansson (0703225677) eller Lisa Geholm (0702415208).
Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.
Umu-id kommer du behöva när du ska: • registrera dig på kurser • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat • kolla din studentmejl • skaffa Umu-kort • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.
När du är på campus Umeå och campus Örnsköldsvik kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.
Om du inte har pluggat hos oss tidigare kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till våra digitala föreläsningar 22-25 augusti då vi guidar dig genom studiestarten. Tittar gör du var du vill, föreläsningarna ges i Zoom. Vad vill du veta mer om?
Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.
Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.
Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.
Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.