"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Måltider, hälsa och hållbarhet

  • Antal högskolepoäng 15 hp
  • Nivå Grundnivå
  • Starttid Hösttermin 2024

Om kursen

Mat och måltider är något vi möter varje dag och berör oss alla. För att förstå matens många betydelser för människan behövs kunskap om samhälleliga perspektiv på mat och måltider. För att få en förståelse på hållbara perspektiv i samhället, introduceras de globala och nationella miljömålen och dess utmaningar vid utveckling inom området kost- och måltidsvetenskap. Kursen innehåller teori och tillämpning av olika livsmedels innehåll och människans behov av energi- och näringsämnen för att stärka studentens kunskaper i området då maten har betydelse för folkhälsan.

Anmälan och behörighet

Måltider, hälsa och hållbarhet, 15 hp

Det finns inga tidigare terminer för kursen Hösttermin 2024 Det finns inga senare terminer för kursen

Startar

2 september 2024

Slutar

31 oktober 2024

Studieort

Umeå

Undervisningsspråk

Svenska

Studieform

Blandade tider, 100%

Behörighetskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Betyg-Högskoleprov-Högskolepoäng Sökande inom vissa program vid Umeå universitet har platsgaranti till denna kurs. Antalet platser för fristående kurs kan därför bli begränsat.

Studieavgift

Gäller endast medborgare utanför EU, ESS och Schweiz. Anmälningsavgift: 900 kr. Studieavgift, första inbetalningen: 35 700 kr. Total studieavgift: 35 700 kr. Anmälnings- och studieavgifter

Anmälningskod

UMU-29404

Anmälan

Sista anmälningsdag var den 15 april 2024. Du kan göra en sen anmälan via Antagning.se.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)

Kontaktperson för kursen är:
Hanna Lövgren