Välkommen till kursen Marksanering 7,5 hp. Jag som skriver heter Tord Andersson och är kursansvarig och lärare på kursen. Kursen ges av institutionen för Ekologi, miljö och geovetenskap. Jag ser fram emot en intressant, givande och utvecklande kurs för er alla. Kursen är uppdelad i två block. Läs mer om det under rubriken "Om kursen" här nedanför. Kontakta mig, tord.andersson@umu.se, om du har några frågor om kursen.
När du har tackat ja till din plats, måste du registrera dig på kursen. Det gör du i Studentwebben mellan 11-25 januari. Det är viktigt att du registrerar dig under dessa dagar.
För att kunna registrera dig på kursen måste du först aktivera ditt användarkonto (Umu-id). Instruktioner finns under rubriken "Ny vid Umeå universitet" här nedan
Kursen är uppdelad i två block. Första blocket startar måndagen den 18 januari och avslutas den 29/1. Under detta block sker kursintroduktion, grundläggande föreläsningar kring markförhållanden, gruvavfall, tekniker för sanering samt ansvar och lagstiftning och viss examination. Undervisningen kommer att genomföras helt på distans (företrädesvis via Zoom) under detta block.
Det andra samlade blocket inleds torsdagen den 4 mars och avslutas med hemtentamen med slutdatum den 23 mars. Förutom vissa föreläsningar innehåller detta block framförallt redovisningar av olika uppgifter i form av seminarier som är obligatoriska. Även en obligatorisk fallstudie ingår under detta block. Det kommer att vara möjligt delta på distans även under detta block men beroende på utvecklingen kan även Campus-undervisning vara aktuell.
För att bli godkänd på kursen ingår ett antal olika delar såsom individuella uppgifter, projektarbete och hemtentamen. All sådan information kommer att finnas samlad i ett kurskompendium som läggs på kursens Cambro-sidor och finns tillgängligt innan kursstart.
Alla antagna till kursen kommer att få tillgång till speciell kursinformation via lärplattformen Cambro. Du loggar in i Cambro med ditt aktiverade användarkonto (Umu-id). Studera kurskompendiet där bland annat individuella uppgifter presenteras vilket gör att du kan börja studierna innan första träffen.
Det du behöver tänka på innan du börjar, samlat på ett och samma ställe på webben. Både för dig som studerar på campus eller för dig som läser helt på distans. Kommer jag trivas? Kommer jag hitta någonstans att bo? Få nya vänner? Vi kanske inte kan ge dig alla svar, men visar dig var du hittar information. Välkommen!
Om du får problem att aktivera ditt Umu-id eller att logga in vänder du dig till Servicedesk. Där hittar du svar på vanliga frågor, manualer och kan ställa frågor och få hjälp.
Som student har du gratis tillgång till hela Microsoft Office 365 under din studietid. I Office 365 ingår bland annat Teams, Word, Excel, Powerpoint, Whiteboard Forms, din studentmejl och en mängd andra tjänster som kan underlätta din studietid och ditt samarbete med andra studenter. För att få tillgång till Office behöver du först aktivera ditt Umu-id.
Studentkårerna arbetar för att du ska ha inflytande över dina studier och din studiesituation. De hjälper till att knyta ihop studietiden med näringslivet för din framtida karriär och om du skulle uppleva problem med din utbildning, kan du få hjälp. Ta chansen att vara med och bestämma.
Det är inte bara dina rättigheter kårerna bevakar. Som medlem i en studentkår är du också med och formar organisationen. Ska kåren driva pubar, caféer, gym? Kanske ordna bio, konserter eller föreläsningar?
Det är inte längre obligatoriskt att vara medlem i en studentkår, men det finns som du ser fortfarande många fina anledningar att vara med.
Mitt på campus Umeå i huset Universum (ja, det heter så) ligger Infocenter – den plats du alltid kan vända dig till för att få svar, hjälp och vägledning. Här hittar du allt du kan behöva för att ta dig genom de första veckorna som ny student i en, kanske, ny stad. Här får du till exempel hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokaler eller träffa en studievägledare. Infocenter kan svara på de flesta frågor, och har de inte ett svar direkt så vet de var och hur de vägleder dig vidare.