"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.

Omvårdnad och ambulanssjukvård vid skadehändelser och katastrofer

  • Antal högskolepoäng 6 hp

Om kursen

Kursen innehåller fördjupade studier i omvårdnad och traumatologi till personer i olika åldrar som drabbats av skadehändelse och/eller katastrof samt till deras närstående. Vidare studeras organisation, kommunikation, ledning och teamarbete vid skadehändelser och katastrofer. I kursen ingår även studier i omvårdnad, psykologiska reaktioner, våld- och hot, triage på skadeplats samt person- och samhällsskydd vid CBRNE-händelser. Specifikt omhändertagande av fastklämda, skadade personer vid trafikolyckor ingår, liksom studier om relevant teknisk utrustning och styrdokument vid skadehändelser och katastrofer.

Anmälan och behörighet

Den här kursen innehåller tillfällen som är en del av ett program på Umeå universitet. Du kan bara söka kursen om du går det programmet. Information om ansökningstider och vad som gäller för dig får du från din institution.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)

Kursen ges av
Institutionen för omvårdnad