Information till medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 4 juni 2020)

Hoppa direkt till innehållet
printicon

Operations Management D

  • Antal högskolepoäng 7,5 hp
  • Nivå Avancerad nivå
  • Starttid Vårtermin 2020

Om kursen

Syftet med denna kurs är att hjälpa studenterna att förstå hur man ska styra verksamheter. Produkt- och tjänsteproduktion är företagets kärnverksamhet och måste planeras och kontrolleras för att utveckla konkurrenskraftiga mål. Därför är den första delen av kursen tillägnad åt hur företagets produktion är kopplad till affärsidé och strategi i syfte att skapa konkurrensfördelar. Därefter följer tillämpningar på hur företag designar, planerar och kontrollerar produkter eller tjänster, försörjningskedjor och produktionskapacitet, till exempel med hjälp av kösystem, materialplanering, kvalitetsstyrning  etc. I den andra delen, utvecklar studenterna sina kunskaper och färdigheter genom att a) färdigställa en individuell uppsats som diskuterar ett ämne inom produktionsstyrning i aktuell forskning, och b) en praktisk gruppuppgift där studenterna utformar och planerar produktionsstyrningen i ett litet företag.

Kursen ges och examineras i sin helhet på engelska

Schema/Schedule.
Schemat finns tillgängligt senast en månad innan kursstart.


 

Anmälan och behörighet

Operations Management D, 7,5 hp

Det finns inga tidigare terminer för kursen Vårtermin 2020 Visa tillfällen för efterkommande termin

Startar

27 april 2020

Slutar

7 juni 2020

Studieort

Umeå

Undervisningsspråk

Engelska

Studieform

Dagtid, 100%

Behörighetskrav

90 hp varav minst 75 hp företagsekonomi, företagsekonomi A och företagsekonomi B 60 hp eller motsvarande. Det krävs att studenten har en bredd i ämnet och inte enbart hp inom en av inriktningarna (dvs. ledarskap, marknadsföring, redovisning, finansiering). Företagsekonomi C 15 hp.

Gymnasium: Engelska B, Engelska/6


 

Urval

Högskolepoäng avklarade per sista anmälningsdag (för utbildning på grundnivå 1-165 hp, för avancerad nivå 30-285 hp) Sökande inom vissa program vid Umeå universitet har platsgaranti till denna kurs. Antalet platser för fristående kurs kan därför bli begränsat.

Anmälningskod

UMU-24417

Anmälan

Sista anmälningsdag var den 15 oktober 2019. Du kan inte längre anmäla dig.

Studieavgifter

Anmälnings- och studieavgifter krävs för dig som inte har medborgarskap i EU, EES-länderna eller Schweiz. Läs mer på antagning.se

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)

Kontaktperson för kursen är:
Studievägledare