Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Operations Management D

  • Antal högskolepoäng 7,5 hp
  • Nivå Avancerad nivå
  • Starttid Vårtermin 2023

Om kursen

Syftet med denna kurs är att hjälpa studenterna att förstå hur man ska styra verksamheter. Produkt- och tjänsteproduktion är företagets kärnverksamhet och måste planeras och kontrolleras för att utveckla konkurrenskraftiga mål. Därför är den första delen av kursen tillägnad åt hur företagets produktion är kopplad till affärsidé och strategi i syfte att skapa konkurrensfördelar. Därefter följer tillämpningar på hur företag designar, planerar och kontrollerar produkter eller tjänster, försörjningskedjor och produktionskapacitet, till exempel med hjälp av kösystem, materialplanering, kvalitetsstyrning  etc. I den andra delen, utvecklar studenterna sina kunskaper och färdigheter genom att a) färdigställa en individuell uppsats som diskuterar ett ämne inom produktionsstyrning i aktuell forskning, och b) en praktisk gruppuppgift där studenterna utformar och planerar produktionsstyrningen i ett litet företag.

Kursen ges och examineras i sin helhet på engelskaSchema/Schedule.
Schemat finns tillgängligt senast en månad innan kursstart.


 

Anmälan och behörighet

Operations Management D, 7,5 hp

Det finns inga tidigare terminer för kursen Vårtermin 2023 Det finns inga senare terminer för kursen

Startar

28 april 2023

Slutar

4 juni 2023

Studieort

Umeå

Undervisningsspråk

Engelska

Studieform

Dagtid, 100%

Behörighetskrav

90 hp varav 75hp företagsekonomi varav kandidatnivå 15 hp eller motsvarande. Godkänt på minst 52,5 hp varav 7,5 hp på kandidatnivå. 
 
Gymnasium: Engelska B/6

Urval

Högskolepoäng avklarade per sista anmälningsdag (för utbildning på grundnivå 1-165 hp, för avancerad nivå 30-285 hp) Sökande inom vissa program vid Umeå universitet har platsgaranti till denna kurs. Antalet platser för fristående kurs kan därför bli begränsat.

Studieavgift

Gäller endast medborgare utanför EU, ESS och Schweiz. Anmälningsavgift: 900 kr. Studieavgift, första inbetalningen: 11 625 kr. Total studieavgift: 11 625 kr. Anmälnings- och studieavgifter

Anmälningskod

UMU-24417

Anmälan

Sista anmälningsdag var den 17 oktober 2022. Du kan göra en sen anmälan via Antagning.se.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)

Kontaktperson för kursen är:
Studievägledare