"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Prototyputveckling för mobila applikationer

Välkomna till kursen.

Så här börjar du

 • 2. Registrera dig på kursen

  Självregistrering gäller för denna kurs.
  Att du är antagen och finns med i Moodle är inte samma sak som att du är registrerad. Kurserna Databasteknik och webbaserade system och Webbteknik för ingenjörer är centrala förkunskaper för denna kurs, saknas dessa kan du få svårt att registrera dig själv och också svårt att få gå kursen. Har du problem med att registrera dig så hänvisas du till TFEs studievägledare Catharina Åhgren.

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  Kursen startar med en kursintroduktion den 1/9

  Tid: 13.15 - 15.00

  Plats: TA305

  Kan du inte närvara vid kursintroduktionen måste du skicka kursansvarig ett mail och meddela att du ändå ska gå kursen. Ni kommer att delas in i projektgrupper redan första dagen på kursen och har ni inte meddelat er så kommer ni inte med i någon grupp.

  Fäll ihop

Om kursen

 • Programmets/kursens upplägg

  Kursen första hälft består av ett antal föreläsningar och några laborationer där vissa genomförs och examineras individuellt och andra i grupp.

  Under kursen genomförs också ett projekt, i grupper om fyra studenter, och detta pågår parallellt med allt annat genom hela kursen. Vissa av de laborativa inslag som finns på kursen är integrerade med projektet.

  Projektredovisningstillfället är det obligatorisk närvaro på och detsamma gäller för redovisningen av MidFi-prototyp. 

  Fäll ihop
 • Länk till Moodle

  https://www.moodle.umu.se/course/view.php?id=2866

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Umu-id kommer du behöva när du ska:
  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
  • kolla din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

  För att få tillgång till ditt Umu-id behöver du gå igenom vår aktiveringsguide. Detta kan du göra en vecka innan terminsstart, men ofta går det att göra tidigare än så. Du får inget särskilt meddelande från oss när det är möjligt att aktivera ditt användarkonto.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.

  Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

  Fäll ihop
 • Beställ ditt Umu-kort

  När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

  Jag ansöker om Umu-kortet på en gång

  Fäll ihop
 • Sök stöd vid funktionsnedsättning

  Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

  Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

  Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • Fråga Infocenter om det krånglar

  Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

  Hitta till Infocenter (Mazemap)

  Infocenter ger hjälp och stöd

  Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)