"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Spanska, Kvalifikationskurs (steg 3-4)

Välkommen till kursen!

Så här börjar du

 • 2. Registrera dig på kursen

  På den här kursen ska du själv registrera dig på Studentwebben under tiden 10 jan - 17 jan 2022. Om du inte har registrerat dig senast den 17 januari 2022 förlorar du din plats på kursen. Anvisningar finns på http://www.student.umu.se/registrering.
  För att kunna registrera dig på kursen måste du först aktivera ditt användarkonto (Umu-id), se nedan.

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  2022-01-24

  Tid: 17:00

  Plats: HB203

  Kursen börjar vecka 3, dvs den 17/1 och den första veckan används för självstudier och till att repetera innehållet från Nybörjarkursen. Se instruktioner som kommer att läggas ut i Canvas. Vi ses första gången 24/1 kl 17.00 i HB203 och då börjar vi med allmän kursinformation och sedan kör vi igång med innehåll ur Caminando 3.

  När du registrerat dig får du tillgång till kursplattformen Canvas: (www.canvas.umu.se). Logga in med ditt Umu-id.

  Fäll ihop

Om kursen

 • Kursens upplägg

  Kvalifikationskursen är en Campuskurs och består av två moduler:

  Modul 1: Grammatik, text och skriftlig produktion
  Modul 2: Muntlig språkfärdighet

  Vi träffas varje vecka på måndagar mellan kl 17.00-20.00.

  Första delen av vår träff baseras på innehållet för modul 1. Dessa träffar är frivilliga att deltaga på men rekommenderas starkt. Kunskaper och färdigheter examineras i slutet av kursen genom en skriftlig, obligatorisk tenta.

  Den andra delen av vår träff baseras på innehållet i modul 2, dvs den muntliga språkfärdigheten. Inför varje lektion finns en uppgift som du ska ha förberett till träffen. Dessa träffar är obligatoriska eftersom examinationen sker fortlöpande under kursen.

  I slutet av kursen examineras också de muntliga färdigheterna via ett obligatoriskt slutprov som sker i par.

  Fäll ihop
 • Kontaktpersoner

  Kursansvarig lärare: Mirja Wallström mirja.wallstrom@umu.se

  Studieadministratör: Annett Vikström annett.vikstrom@umu.se

  Fäll ihop
 • Hälsning från Humsek

  HumSek hälsar dig välkommen till dina studier!

  HumSek är en sektion i Umeå studentkår, för dig som studerar humaniora vid Umeå universitet. Vi vet att det är mycket information att ta in i början av en ny termin och att många förväntningar sätts på dig som student, men glöm inte bort dig själv. Om du någonsin känner dig orättvist behandlad, eller att något under din utbildning hade kunnat vara bättre, kontakta oss eller vårt studentombud.

  Det är vårt uppdrag att bevaka och medverka i utvecklingen av utbildningen och förutsättningarna för studier vid Umeå universitet. HumSek företräder dig som student och därför är dina åsikter viktiga för oss.

  Vi på HumSek vill att din studietid ska bli så givande och lärorik som möjligt, och arbetar därför aktivt för att erbjuda alla våra medlemmar aktiviteter som kan tillföra något extra. Dessa kan vara allt från studiesociala arrangemang till föreläsningar.

  Hoppas du kommer att trivas hos oss!

  Ordförande Humsek: ordfhumsek@umeastudentkar.se
  Studentombud Humsek: utbevhumsek@umeastudentkar.se

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Umu-id kommer du behöva när du ska:
  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
  • kolla din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

  För att få tillgång till ditt Umu-id behöver du gå igenom vår aktiveringsguide. Detta kan du göra en vecka innan terminsstart, men ofta går det att göra tidigare än så. Du får inget särskilt meddelande från oss när det är möjligt att aktivera ditt användarkonto.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.

  Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

  Fäll ihop
 • Beställ ditt Umu-kort

  När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

  Jag ansöker om Umu-kortet på en gång

  Fäll ihop
 • Sök stöd vid funktionsnedsättning

  Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

  Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

  Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • Fråga Infocenter om det krånglar

  Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

  Hitta till Infocenter (Mazemap)

  Infocenter ger hjälp och stöd

  Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)