Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Statsvetenskap C

Välkommen! Du är antagen till kursen Statsvetenskap C vid Statsvetenskapliga institutionen, Umeå universitet. Här finner du viktig information om vad du behöver göra för att börja på kursen. Du kan även läsa lite mer om kursen, universitetet och livet som student. Hittar du inte de svar du behöver här så kan du kontakta oss via kontaktformuläret nederst på sidan. Vi hälsar dig varmt välkommen och hoppas att du ska få en mycket givande studietid här i Umeå!

Så här börjar du

 • 2. Registrera dig på kursen

  Registrering via studentwebben


  När du har tackat ja till din plats, måste du registrera dig på kursen. På den här kursen ska du själv registrera dig via studentwebben innan kursstart. Det kan du göra från och med 24 augusti 2020 till och med 31 augusti 2020. Om du inte har registrerat dig senast den 31 augusti riskerar du att förlora din plats på kursen.

  Vet du i förväg om att du inte har möjlighet att registrera dig under denna period måste du anmäla det till oss innan sista dag för registrering.

  Om du drabbas av akut sjukdom eller annan oförutsedd händelse som gör att du inte kan registrera dig måste du kontakta oss så fort som möjligt (läkarintyg krävs).

  För att kunna registrera dig på kursen måste du först aktivera ditt Umu-id.

  Jag vill aktivera mitt användarkonto.

  Jag har ett aktiverat användarkonto och vill registrera mig.

  Jag har ett aktiverat användarkonto men har glömt mitt lösenord.

  .

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  31 augusti 2020

  Tid: 10:00-12:00

  Plats: S301

  Schemalänk publiceras här senast 30 dagar innan kursstart.

  Kursintroduktion

  Kursen börjar med en introduktion, då vi kommer att gå igenom viktig information om kursen och studierna. Meddela oss i förväg, via kontaktformuläret nedan, om du inte har möjlighet att närvara vid introduktionen. Om du uteblir från introduktionstillfället utan att ha meddelat oss, och heller inte har registrerat dig på kursen i Portalen senast vid kursstarten, förlorar du din plats på kursen.

  På introduktionstillfället kommer vi att gå igenom kursupplägg, schema, kursmål samt information om studier vid Statsvetenskapliga institutionen.

  Fäll ihop

Om kursen

 • Kursupplägg

  Kursen omfattar en termins heltidsstudier på campus Umeå och består av två moment om vardera 7,5 hp samt ett uppsatsmoment om 15 hp. Kursen är i hög grad baserat på självständigt arbete. De första två momenten behandlar teoretiska tillämpningar och metod. Uppsatsmomentet består av författandet av ett självständigt arbete.

  Kursen varvar föreläsningar, seminarier, övningar i grupp och enskilt samt egna studier. Handledning av det självständiga arbetet ges under den termin studenten läser kursen.

  Ditt eget arbete med kurslitteraturen är en central del i kursen, så se gärna till att ha tillgång till kurslitteraturen redan i samband med kursstart.

  OBS! Tänk på att scheman för moment som börjar senare under terminen är preliminära.

  Fäll ihop
 • Lärplattformen Cambro

  För den här kursen använder vi lärplattformen Cambro. Där hittar du allt du behöver, som till exempel schema, instruktioner för seminarier, lista över kursdeltagare och meddelanden från läraren. Det är också på lärplattformen som du lämnar in dina uppgifter.

  För att logga in på Cambro måste du ha ett aktiverat användarkonto (Umu-id).

  Logga in på Cambro

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)