Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Straffrätt i kontext

Välkommen till kursen Straffrätt i kontext! Innan kursstart är det några saker du måste göra. Här får du veta vad du måste göra, hur och när. Du kan även läsa lite mer om kursen, universitetet och livet som student.  Vi ses i höst!

Så här börjar du

 • 1. Tacka ja eller nej

  Om du har blivit antagen till en utbildning eller fått en reservplats behöver du tacka ja för att behålla din plats. Vill du inte ha din plats, kan du låta en reserv få den genom att lämna återbud. Tacka ja eller nej gör du på Mina sidor på Antagning.se senast den 22 juli 2022.

  Behöver du ansöka om stöd för funktionsnedsättning?

  Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Läs mer om vilket stöd du kan få och hur du ansöker på vår studentwebb.

  Fäll ihop
 • 2. Registrera dig på kursen

  När du har tackat ja till din plats, måste du registrera dig på kursen. För den här kursen ska du själv registrera dig på Studentwebben innan kursstart. Webbregistreringen öppnar den 22 augusti och funktionen kommer att vara öppen till och med den 30 augusti.

  För att du ska kunna registrera dig på kursen krävs det att du är antagen till kursen och att du har aktiverat ditt Umu-id.

  På webbplatsen www.student.umu.se/registrering finns en manual som beskriver hur registreringen går till.

  Kursintroduktionen är på måndag 29/8 10.00-12.00 i NAT.C1.213

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  Måndag 29 augusti 2022

  Tid: 10.00 - 12.00

  Plats: NAT.C1.213

  Fäll ihop

Om kursen

 • Kursens upplägg

  Kursen bygger på studerandeaktiva arbetsformer och ger möjlighet till egna val och egen fördjupning. Studenten tar ett stort eget ansvar för att individuellt och i basgruppen inhämta kunskap, och själv söka fram relevanta rättskällor och andra kunskapskällor. Undervisningen består i huvudsak av obligatoriska seminarier där studenten identifierar och analyserar olika frågeställningar. Kursen omfattar också ett individuellt skriftligt arbete som seminariebehandlas och där det också ingår för studenten att kritiskt värdera sin egen och en studiekamrats kunskaps(re)produktion.

  Examination: För att kunna bli godkänd på kursen krävs:
  1.  Grupprestation i form av godkända seminarier och inlämningsuppgifter,

  2.  Godkänd individuell skrivuppgift, samt

  3.  Godkänd individuell muntlig själv- och kamratvärdering.

  Examination sker genom obligatoriska seminarier och inlämningsuppgifter under kursen, individuell skriftlig uppgift och en individuell muntlig kamrat- och självvärdering. För punkt 1 ges betygen Underkänd (U) eller Godkänd (G). För punkt 2–3 ges betygen Underkänd (U), Godkänd (G) eller Väl godkänd (VG). På hela kursen ges betygen Underkänd (U), Godkänd (G) eller Väl godkänd (VG). Betyget på hela kursen grundar sig på en sammanvägning av betygen för punkterna 2-3 och sätts först när punkterna 1-3 är utförda.

  Fäll ihop
 • Övrig information 1

   

   

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)