"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Strålningsbiologi och strålskydd

Välkommen till kursen Strålningsbiologi och Strålskydd VT24

Så här börjar du

 • 1. Andra antagningsbeskedet

  Om du har blivit antagen och vill ha din plats eller vill stå kvar som reserv behöver du inte svara på det andra antagningsbeskedet.

  Är du inte längre intresserad av din plats är det fint om du lämnar återbud så att en reserv kan få den. Återbud gör du enklast på Antagning.se. Är den möjligheten stängd går det bra att lämna återbud via Ladok (logga in med ditt Umu-id) eller kontakta ansvarig institution.

  Behöver du ansöka om stöd för funktionsnedsättning?

  Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Läs mer om vilket stöd du kan få och hur du ansöker på vår studentwebb.

  Fäll ihop
 • 2. Registrera dig på kursen

  Du är antagen till kursen Strålningsbiologi och strålskydd, men innan du kan börja måste du göra några saker innan kursstart. Här får du veta vad du måste göra hur och när. Du kan även läsa lite mer om kursen, universitetet och livet som student. Hittar du inte de svar du behöver här så hör du bara av dig till oss via kontaktformuläret i slutet av sidan, så svarar vi.

  När du har tackat ja till din plats, måste du registrera dig på kursen. På den här kursen ska du själv logga in och registrera dig via Ladok innan kursstart. Det kan du göra under perioden 240108-240122. Om du inte registrerar dig på kursen riskerar du att förlora din plats.

  För att kunna registrera dig på kursen måste du först aktivera ditt Umu-id.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.

  Jag har ett aktiverat Umu-id och vill registrera mig.

  Vet du i förväg om att du inte har möjlighet att registrera dig under denna period måste du anmäla det till oss innan sista dag för registrering.

  Likaså om du av någon anledning inte kan registrera dig själv via Ladok.

  Kontakta i sådana fall studieadministratör Linda Forsell.

  Du som är antagen med villkor

  All antagning av nya studenter görs via Antagningsenheten på Umeå Universitet och inte av kursansvarige eller studierektor. Har du frågor om just din antagning kontakta Studentcentrum på Umeå Universitet.

   

   

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  240115

  Tid: 09.00

  Det är bra om du kan vara med på introduktionen men om du har förhinder är det ingen fara.  Du kommer att hitta all information du behöver på lärplattformen Canvas. Du får tillgång till kurssidan på Canvas när du registrerat dig på den inledande kursen.

  Du loggar in i Canvas med ditt aktiverade Umu-id. (för aktivering av Umu-id, följ länken längre upp i detta brev).

  Kom ihåg! För att kunna börja kursen måste du först ha registrerat dig.

  Jag vill logga in i Canvas

   

  Fäll ihop

Om kursen

 • Allmän information

  Studiehjälp

  Det finns stöd för dig som student med dina studier genom Universitetet. Det finns guider för akademiska studier vid Universitetet, studieverkstadens drop-in samt handledning, studiehjälp till student

   

  Studera med funktionshinder

  Har du behov av stöd för funktionshinder ska du ansöka i god tid. Information om hur du ska göra för att få stöd hittar du på sidorna för studenter med funktionshinder, stöd för funktionshinder

   

  System och IT-tjänster för studenter

  Som student vid Umeå universitet får du tillgång till ett antal system och IT-tjänster. Ett system är Studentwebben där du bl. a. hittar student-e-posten och får tillgång till registreringar och resultat för dina kurser. Ett annat system är lärplattformen Canvas, som används under kursen för att bl.a. dela ut kursmaterial och lämna in arbetsuppgifter. Mer information om system och IT-tjänster

   

  Kontakta mig, administratören eller studierektorn om du har frågor!

  Hör gärna av dig till mig om du har funderingar kring något som rör kursen.

  Återigen, varmt välkommen till denna kurs!

   

  Jonna Wilén

  Kursansvarig

  Fäll ihop
 • Kontaktuppgifter

  Kursansvarig för Strålningsbiologi och Strålskydd, 7,5 hp

  Jonna Wilén
  tel. 090-785 17 12

  Studieadministratör:

  Linda Forsell

  tel. 090-785 16 01

   

   


   

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Umu-id kommer du behöva när du ska:
  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
  • kolla din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

  För att få tillgång till ditt Umu-id behöver du gå igenom vår aktiveringsguide. Detta kan du göra en vecka innan terminsstart, men ofta går det att göra tidigare än så. Du får inget särskilt meddelande från oss när det är möjligt att aktivera ditt användarkonto.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.

  Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

  Fäll ihop
 • Beställ ditt Umu-kort

  När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

  Jag ansöker om Umu-kortet på en gång

  Fäll ihop
 • Sök stöd vid funktionsnedsättning

  Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

  Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

  Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • Fråga Infocenter om det krånglar

  Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

  Hitta till Infocenter (Mazemap)

  Infocenter ger hjälp och stöd

  Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)