TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN
Välkommen till kursen!
Umu-id är ditt användarkonto. MFA ökar din digitala säkerhet.
Ditt Umu-id behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.
Ditt Umu-id behöver du när du ska:
För att få tillgång till ditt Umu-id behöver du gå igenom vår aktiveringsguide. Detta kan du göra en vecka innan terminsstart, men ofta går det att göra tidigare än så. Du får inget särskilt meddelande från oss när det är möjligt att aktivera ditt användarkonto.
MFA, eller multifaktorautentisering som det heter, minskar risken att obehöriga kommer åt din information eller ditt konto. Som ny student behöver du aktivera MFA för att kunna logga in i olika system, exempelvis lärplattformen Canvas och studentwebben.
Jag vill aktivera mitt Umu-id och MFA
Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id eller MFA kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.
På den här kursen tillämpar vi självregistrering via Studentwebben under perioden 2021-01-11 - 2021-01-18. Om du inte har registrerat dig på kursen senast den 18 januari så förlorar du din plats på kursen. Anvisningar finns här.
För att kunna registrera dig på kursen måste du först aktivera ditt UMU-id, se nedan.
18 januari 2021
Tid: -
Plats: Canvas/Cambro/Zoom
Kursstartsinformation
Undervisningen på kursen bedrivs via lärplattformar (Cambro, Canvas) och videokonferensverktyget Zoom.
Den 18 jan startar modulen Språk och språkpolitik i Norden (7,5hp) i lärplattformen Canvas (www.canvas.umu.se).
Den 19 jan kl. 10 startar modulen Svenska språkets historia (7,5hp) i lärplattformen Cambro (www.cambro.umu.se). Länk till Zoom finns på lärplattformen.
Den 24 mars startar modulen Samtalsanalys (7,5hp) i lärplattformen Canvas (www.canvas.umu.se). Länk till Zoom finns på lärplattformen.
Den 25 mars kl. 10 startar modulen Textanalys (7,5hp) i lärplattformen Cambro (www.cambro.umu.se). Länk till Zoom finns på lärplattformen.
Kom ihåg! För att kunna börja kursen måste du först registrera dig. Sista dag att registrera sig på kursen är den 18 januari.
Undervisningen bedrivs via lärplattformar och videokonferensverktyget Zoom. Information om kursupplägg för de resp. modulerna finns på lärplattformarna Cambro och Canvas.
På grund av rekommendationer kring distansering under pågående pandemi kan moment som normalt skulle ha genomförts på campus komma att genomföras via lärplattform och/eller webbkonferensverktyg. Beslut om detta fattas utifrån kursens/momentets förutsättningar samt Umeå universitets prioriteringar.
Kursansvarig: Jonas Carlquist jonas.carlquist@umu.se
Studieadministratör: Linn Bonna linn.bonna@umu.se
HumSek hälsar dig välkommen till dina studier!
HumSek är en sektion i Umeå studentkår, för dig som studerar humaniora vid Umeå universitet. Vi vet att det är mycket information att ta in i början av en ny termin och att många förväntningar sätts på dig som student, men glöm inte bort dig själv. Om du någonsin känner dig orättvist behandlad, eller att något under din utbildning hade kunnat vara bättre, kontakta oss eller vårt studentombud.
Det är vårt uppdrag att bevaka och medverka i utvecklingen av utbildningen och förutsättningarna för studier vid Umeå universitet. HumSek företräder dig som student och därför är dina åsikter viktiga för oss.
Vi på HumSek vill att din studietid ska bli så givande och lärorik som möjligt, och arbetar därför aktivt för att erbjuda alla våra medlemmar aktiviteter som kan tillföra något extra. Dessa kan vara allt från studiesociala arrangemang till föreläsningar.
Hoppas du kommer att trivas hos oss!
Ordförande Humsek: ordfhumsek@umeastudentkar.se
Studentombud Humsek: utbevhumsek@umeastudentkar.se
Sök stöd vid funktionsnedsättning
Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.
Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.
Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.
Beställ ditt UMU-kort
När du är på något av våra campus kommer du behöva ett UMU-kort. UMU-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.
Ta hjälp av en studievägledare
Studievägledare är experter på alla möjliga frågor och vi finns som stöd både innan och under studierna. Vad ska man plugga, hur tar man sig in och vilket stöd finns att få? Det kan vara många frågor som snurrar. Om du till exempel har funderingar om dina studier och olika vägval så diskutera med en studievägledare – vi hjälper dig att komma vidare.
Bibliotekets tjänster
Som student kommer du söka information, läsa stora mängder akademisk text och skriva självständiga arbeten. Biblioteket stöttar dig under hela sök- och skrivprocessen. Besök vår drop-in, boka en handledningstid eller fördjupa dig på egen hand i våra guider.
Upptäck bibliotekets tjänster, både på campus och på distans
Fråga Infocenter om något krånglar
Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.
Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.