"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

T 6:1 - Internationell rätt

Välkommen till termin 6 och kursen Internationell rätt vt. 2021!  Här hittar du viktig information om vad du behöver göra innan terminsstart. Hittar du inte de svar du behöver här, så hör av dig till oss via kontaktformuläret i slutet av sidan. Vi ses i januari!

Så här börjar du

Om kursen

 • Om terminen

  Kursen ”Internationell rätt” består av två olika delar där den första behandlar folkrätt och mänskliga rättigheter, och den andra delen behandlar internationell privat- och processrätt (IP-rätt).

  Folkrätten består av regler och principer kring hur stater och vissa andra internationella aktörer ska samarbeta och agera gentemot varandra. Folkrätten innehåller också regler om ansvarsutkrävande för internationella brott som folkmord, brott mot mänskligheten och krigsförbrytelser. I folkrätten ingår bland annat mänskliga rättigheter, internationell humanitär rätt, internationell straffrätt och traktaträtt som kommer att ingå i denna kurs.

  IP-rätt är det område inom den nationella rättsordningen som reglerar juridiska problem med anknytning till främmande stat. De IP-rättsliga reglerna tillhör den nationella rätten men har i många fall sitt ursprung i EU-förordningar eller internationella konventioner.

  Examinationen sker dels genom aktiv närvaro vid seminarier, dels genom en salstenta i folkrätt och mänskliga rättigheter (en kunskapstenta utan tillgång till material), samt dels genom en hemtenta i IP-rätt.

  Karin Åström är kursansvarig och Sofia Strömgren är kursadministratör för kursen. Våra kontaktuppgifter finner du nedan.

  Välkommen till en ny termin!

  Karin Åström

   

  Kursansvarig lärare:
  Karin Åström
  090-786 94 82
  karin.astrom@umu.se

  Kursadministratör:
  Sofia Strömgren
  090-786 74 19
  sofia.stromgren@umu.se

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Umu-id kommer du behöva när du ska:
  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
  • kolla din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

  För att få tillgång till ditt Umu-id behöver du gå igenom vår aktiveringsguide. Detta kan du göra en vecka innan terminsstart, men ofta går det att göra tidigare än så. Du får inget särskilt meddelande från oss när det är möjligt att aktivera ditt användarkonto.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.

  Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

  Fäll ihop
 • Beställ ditt Umu-kort

  När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

  Jag ansöker om Umu-kortet på en gång

  Fäll ihop
 • Sök stöd vid funktionsnedsättning

  Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

  Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

  Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • Fråga Infocenter om det krånglar

  Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

  Hitta till Infocenter (Mazemap)

  Infocenter ger hjälp och stöd

  Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)