Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Ultraljud och diagnostik inom neurofysiologi

  • Antal högskolepoäng 22,5 hp

Om kursen

Kursen består av tre moduler.

Modul 1: Ultraljud kärl 7,5 hp
Modulen består av perifera cirkulationens undersökningsmetoder med teoretisk bakgrund. Kursen omfattar ultraljudsteknik för icke invasiva undersökningar av arteriella och venösa insufficienser samt venös trombosdiagnostik.

Modul 2: Ultraljud hjärta 7,5 hp
Modulen innehåller ultraljudsmetodik omfattande transthorakalt och transoesophagalt hjärtekokardiografi (EKO), samt stress-EKO.

Modul 3: Diagnostik inom neurofysiologi 7,5 hp
Modulen innehåller neurofysiologisk metodik med teoretisk bakgrund omfattande bl.a. elektroencefalogram (EEG) (vaken/sömn/övervakning), bedömning av funktion i perifera nerver med elektroneurografi (ENeG) samt registrering av musklernas elektriska aktivitet (EMG). Metoder för undersökning av känselbanor från armar och ben upp till ryggmärg och hjärna (SEP), undersökning av motoriska banor från hjärna och ryggmärg ut till armar och ben (MEP), samt undersökning av temperatursinnet ingår.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)

Kontaktperson för kursen är:
Victoria Heldestad