"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Viltbiologi med viltvård

Du är antagen till kursen viltbiologi med viltvård 15 hp vid Umeå universitet. Jag som skriver det här brevet heter Stig-Olof Holm och är kursansvarig. Du kommer att träffa mig vid introduktionen och som lärare på delar av kursen. Har du frågor eller funderingar får du gärna kontakta mig, stig-olof.holm@umu.se, eller studievägledare, sandra.straumdal@umu.se. Vi hälsar dig varmt välkommen och hoppas att du ska få en givande studietid!

Så här börjar du

 • 1. Andra antagningsbeskedet

  Om du har blivit antagen och vill ha din plats eller vill stå kvar som reserv behöver du inte svara på det andra antagningsbeskedet.

  Är du inte längre intresserad av din plats är det fint om du lämnar återbud så att en reserv kan få den. Återbud gör du enklast på Antagning.se. Är den möjligheten stängd går det bra att lämna återbud via Ladok (logga in med ditt Umu-id) eller kontakta ansvarig institution.

  Behöver du ansöka om stöd för funktionsnedsättning?

  Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Läs mer om vilket stöd du kan få och hur du ansöker på vår studentwebb.

  Fäll ihop
 • 2. Registrera dig på kursen

  Viktigt om registrering: Registrering sker i samband med kursintroduktion 17 januari. För att behålla din plats på kursen och registreras behöver du delta på den obligatoriska föreläsningen på zoom, som sker 17/1, onsdag kl 14-16

  Zoom-länk till föreläsning 17/1

  Om du inte har möjlighet att delta men vill behålla din plats på kursen behöver du meddela detta till Sandra Straumdal senast 14.00 17/1.

  Om du varken deltagit på introduktionen eller meddelat förhinder läggs återbud in på kursen 18/1 klockan 12.00. Detta för att reserver ska kunna kallas. 

  För att kunna registrera dig på kursen och få tillgång till kursens canvas-sida måste du först aktivera ditt Umu-id. Se information under "Ny vid Umeå universitet" här nedan.

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  Onsdag 17 januari

  Tid: 14-16.00

  Plats: Zoom

  Observera att kursen startar tisdag 17 januari med en obligatorisk föreläsning på Zoom. Länk till Zoom

  Detaljer kring det finns under rubriken "2. Registrera dig på kursen" ovan.

  Första fysiska träffen startar fredag 2 februari.

  Fäll ihop

Om kursen

 • Kursens upplägg

  Kursen består förutom introduktionsförsläsningen av 4 träffar:
  Tre i Umeå: 2-4/2, 22-24/3 och 24-26/5
  samt en digital träff via Zoom: 26-28/4.

  Exkursioner och studiebesök är obligatoriska moment. Du kan missa en av de fyra träffarna, men den sista träffen består i tentamen, studiebesök och exkursioner och är således obligatorisk. Ett mer detaljerat schema finns på kursens sida i Canvas, som du får tillgång till efter registrering. 

  Obs! Lördag den 23/3 ska vi på en spårningsexkursion. Du behöver då varma kläder, skidor, matsäck. Om du inte har egna skidor finns det ett begränsat antal skidor att låna på universitetet.

  Kom ihåg att ordna boende på exempelvis vandrarhem under träffarna.

  Fäll ihop
 • Kurslitteratur

  Den kursbok som du behöver inhandla är Vilt, människa, samhälle författad av Kjell Danell och Roger Bergström, ISBN: 978-91-47-09418-9. Kursboken är förbeställd till Åkerbloms bokhandel i Umeå.

  Övrig litteratur, olika artiklar, hittar du på kursens lärplattform Canvas.

  Fäll ihop
 • Lärplattformen Canvas

  Det är viktigt att du ser till att få tillgång till Canvas eftersom det utöver mycket av kurslitteraturen finns föreläsningar, meddelanden och annat där. Med antagningsbeskedet får du inloggningsuppgifter till Canvas. När du har registrerat dig på kursen får du tillgång till kursens sida. Du loggar in i Canvas med ditt aktiverade Umu-id. 

  Canvas startsida

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Umu-id kommer du behöva när du ska:
  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
  • kolla din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

  För att få tillgång till ditt Umu-id behöver du gå igenom vår aktiveringsguide. Detta kan du göra en vecka innan terminsstart, men ofta går det att göra tidigare än så. Du får inget särskilt meddelande från oss när det är möjligt att aktivera ditt användarkonto.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.

  Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

  Fäll ihop
 • Beställ ditt Umu-kort

  När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

  Jag ansöker om Umu-kortet på en gång

  Fäll ihop
 • Sök stöd vid funktionsnedsättning

  Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

  Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

  Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • Fråga Infocenter om det krånglar

  Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

  Hitta till Infocenter (Mazemap)

  Infocenter ger hjälp och stöd

  Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)