Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Digital medieproduktion

Du är antagen till programmet Digital medieproduktion, men innan du kan börja måste du göra några saker innan kursstart. Här får du veta vad du måste göra samt hur och när. Du kan även läsa lite mer om programmet, universitetet och livet som student. Hittar du inte de svar du behöver här så kan du höra av dig till oss via kontaktformuläret i slutet av sidan. Vi ses i augusti!

Så här börjar du

 • 2. Registrera dig på kursen

  När du har tackat ja till din plats, måste du registrera dig på programmet 31/8.

  Första kursen heter 2in104 Digital Medieprdoduktion 1(se välkomstbrev)

  https://www.umu.se/student/mina-studier/ny-student/hitta-valkomstbrev/

  Det är självregistrering på första kursen som du gör via studentwebben mellan 24/8-6/9. 

  Vet du i förväg att du inte har möjlighet att närvara vid introduktionstillfället måste du anmäla det till oss i förväg, annars riskerar du att förlora din plats.Om du drabbas av akut sjukdom eller annan oförutsedd händelse som gör att du inte kan närvara vid introduktionstillfället måste du kontakta oss så fort som möjligt.

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  31/8 2020

  Tid: se schema samt cambro

  Programmet startar med kursen Digital medieproduktion 1, 30hp. Modulen: Samhällets Digitalisering

  För att se lokal för introduktionstillfället, följ länken för schemat. I cambro finner du mer information om kursen:  kursplan, kurslitteratur, schema med mera. (Notera att vissa förändringar i schemat kan komma att ske under augusti). Mer detaljerad information om innehållet i respektive undervisningspass får du vid kursens start.

  Fäll ihop

Om kursen

 • Om programmet

  Programmet för Digital medieproduktion består av kurser i ämnet informatik samt en valfri termin. Utbildningen ger både teoretisk och praktisk grund för yrkesverksamhet inom mediabranschen med fokus på områden som kreativ medieproduktion, interaktionsdesign samt digital redigering och postproduktion. Utbildningen förbereder dig också för vidare studier på avancerad nivå och efterföljande forskarnivå. Förutom teoretiska inslag har utbildningen praktiska inslag och delar av utbildningen bedrivs i en avancerad labbmiljö. Programmet hanterar processen från pre-produktion till postproduktion och lägger vikt vid det som brukar kallas postproduktion, det vill säga efterarbetning av olika typer av medieproduktioner.

  Fäll ihop
 • Kontaktinformation

  Programsamordnare:
  Johan Bodén
  johan.boden@umu.se

  Studievägledning/Studieadministration:
  studentsupport@informatik.umu.se

  Fäll ihop
 • Information om insparken från studentföreningen

  UMSYS, är en förening för studenter som studerar systemvetenskap eller digital medieproduktion vid Umeå universitet. Umsys ansvarar för insparken och välkomstbrev med information.

  https://drive.google.com/file/d/1A3PzHv28m6iJsM7hjfIImsvuCzLQx-Sz/view?usp=sharing

  http://www.umsys.se/

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Välkommen till Umeå universitet

  Det du behöver tänka på innan du börjar, samlat på ett och samma ställe på webben. Både för dig som studerar på campus eller för dig som läser helt på distans. Kommer jag trivas? Kommer jag hitta någonstans att bo? Få nya vänner? Vi kanske inte kan ge dig alla svar, men visar dig var du hittar information. Välkommen!

  Ny student på Umeå universitet

  Fäll ihop
 • Aktivera ditt Umu-id

  Som student kommer du att behöva ett Umu-id (ditt användarkonto) för att till exempel

  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor och uppgifter och se dina studieresultat
  • komma åt din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets trådlösa nätverk.

  När du är ny student får du automatiskt ett användarkonto när du antagits, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Mer om Umu-id och hur jag aktiverar det.

  Det här funkar ju inte. Hjälp!

  Om du får problem att aktivera ditt Umu-id eller att logga in vänder du dig till Servicedesk. Där hittar du svar på vanliga frågor, manualer och kan ställa frågor och få hjälp.

  Fäll ihop
 • Skaffa Umu-kort

  När du är på våra campus i Umeå och Örnsköldsvik kommer du att behöva ett Umu-kort. Det är ett kort som fungerar som

  • passerkort
  • lånekort för universitetsbiblioteket
  • kopierings- och utskriftskort.

  Du får inte kortet automatiskt, utan måste själv ansöka om att få det. Så här gör du för att ansöka om ditt Umu-kort.

  Fäll ihop
 • Tillgång till hela Microsoft Office 365

  Som student har du gratis tillgång till hela Microsoft Office 365 under din studietid. I Office 365 ingår bland annat Teams, Word, Excel, Powerpoint, Whiteboard Forms, din studentmejl och en mängd andra tjänster som kan underlätta din studietid och ditt samarbete med andra studenter. För att få tillgång till Office behöver du först aktivera ditt Umu-id.

  Läs om Office 365 och hur du installera det till din dator.

  Fäll ihop
 • Ny på universitetet – studiestartsföreläsningar

  Har du inte pluggat hos oss tidigare så kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till digitala studiestartsföreläsningar 11-14 januari, så guidar vi dig genom studiestarten. Vad vill du veta mer om? 

  • Ny på universitetet – en överblick 
  • Varför finns studentkåren? 
  • IT-tjänster för studenter
  • Studera med funktionsnedsättning
  • Hjälp för att söka, skriva och studera 
  • Akademiskt skrivande och studieteknik
  • Din hälsa under studietiden 
  • Om existentiell hälsa, mening och balans
  Fäll ihop
 • Gå med i en studentkår

  Studentkårerna arbetar för att du ska ha inflytande över dina studier och din studiesituation. De hjälper till att knyta ihop studietiden med näringslivet för din framtida karriär och om du skulle uppleva problem med din utbildning, kan du få hjälp. Ta chansen att vara med och bestämma.

  Det är inte bara dina rättigheter kårerna bevakar. Som medlem i en studentkår är du också med och formar organisationen. Ska kåren driva pubar, caféer, gym? Kanske ordna bio, konserter eller föreläsningar?

  Det är inte längre obligatoriskt att vara medlem i en studentkår, men det finns som du ser fortfarande många fina anledningar att vara med.

  På Umeå universitet har vi tre studentkårer

  Här hittar du svar på några vanliga frågor om vad som är grejen med kåren.

   

  Fäll ihop
 • Om något krånglar finns Infocenter

  Mitt på campus Umeå i huset Universum (ja, det heter så) ligger Infocenter – den plats du alltid kan vända dig till för att få svar, hjälp och vägledning. Här hittar du allt du kan behöva för att ta dig genom de första veckorna som ny student i en, kanske, ny stad. Här får du till exempel hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokaler eller träffa en studievägledare. Infocenter kan svara på de flesta frågor, och har de inte ett svar direkt så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Med anledning av Covid-19 är det viktigt att vi inte är för många personer i lokalen samtidigt. Därför ber vi dig att i första hand mejla, ringa eller chatta med oss.

  Infocenter ger svar, hjälp och vägledning

  Fäll ihop

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)