"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Digital medieproduktion

Du är antagen till programmet Digital medieproduktion, men innan du kan börja måste du göra några saker innan kursstart. Här får du veta vad du måste göra samt hur och när. Du kan även läsa lite mer om programmet, universitetet och livet som student. Hittar du inte de svar du behöver här så kan du höra av dig till oss via kontaktformuläret i slutet av sidan. Vi ses i augusti!

Så här börjar du

 • 2. Registrera dig på kursen

  När du har tackat ja till din plats, måste du registrera dig på programmet 31/8.

  Första kursen heter 2in104 Digital Medieprdoduktion 1(se välkomstbrev)

  https://www.umu.se/student/mina-studier/ny-student/hitta-valkomstbrev/

  Det är självregistrering på första kursen som du gör via studentwebben mellan 24/8-6/9. 

  Vet du i förväg att du inte har möjlighet att närvara vid introduktionstillfället måste du anmäla det till oss i förväg, annars riskerar du att förlora din plats.Om du drabbas av akut sjukdom eller annan oförutsedd händelse som gör att du inte kan närvara vid introduktionstillfället måste du kontakta oss så fort som möjligt.

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  31/8 2020

  Tid: se schema samt cambro

  Programmet startar med kursen Digital medieproduktion 1, 30hp. Modulen: Samhällets Digitalisering

  För att se lokal för introduktionstillfället, följ länken för schemat. I cambro finner du mer information om kursen:  kursplan, kurslitteratur, schema med mera. (Notera att vissa förändringar i schemat kan komma att ske under augusti). Mer detaljerad information om innehållet i respektive undervisningspass får du vid kursens start.

  Fäll ihop

Om kursen

 • Om programmet

  Programmet för Digital medieproduktion består av kurser i ämnet informatik samt en valfri termin. Utbildningen ger både teoretisk och praktisk grund för yrkesverksamhet inom mediabranschen med fokus på områden som kreativ medieproduktion, interaktionsdesign samt digital redigering och postproduktion. Utbildningen förbereder dig också för vidare studier på avancerad nivå och efterföljande forskarnivå. Förutom teoretiska inslag har utbildningen praktiska inslag och delar av utbildningen bedrivs i en avancerad labbmiljö. Programmet hanterar processen från pre-produktion till postproduktion och lägger vikt vid det som brukar kallas postproduktion, det vill säga efterarbetning av olika typer av medieproduktioner.

  Fäll ihop
 • Kontaktinformation

  Programsamordnare:
  Johan Bodén
  johan.boden@umu.se

  Studievägledning/Studieadministration:
  studentsupport@informatik.umu.se

  Fäll ihop
 • Information om insparken från studentföreningen

  UMSYS, är en förening för studenter som studerar systemvetenskap eller digital medieproduktion vid Umeå universitet. Umsys ansvarar för insparken och välkomstbrev med information.

  https://drive.google.com/file/d/1A3PzHv28m6iJsM7hjfIImsvuCzLQx-Sz/view?usp=sharing

  http://www.umsys.se/

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Umu-id kommer du behöva när du ska:
  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
  • kolla din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

  För att få tillgång till ditt Umu-id behöver du gå igenom vår aktiveringsguide. Detta kan du göra en vecka innan terminsstart, men ofta går det att göra tidigare än så. Du får inget särskilt meddelande från oss när det är möjligt att aktivera ditt användarkonto.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.

  Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

  Fäll ihop
 • Beställ ditt Umu-kort

  När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

  Jag ansöker om Umu-kortet på en gång

  Fäll ihop
 • Sök stöd vid funktionsnedsättning

  Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

  Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

  Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • Fråga Infocenter om det krånglar

  Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

  Hitta till Infocenter (Mazemap)

  Infocenter ger hjälp och stöd

  Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)