TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ
Du har blivit antagen till senare del av Masterprogrammet i management vid Handelshögskolan vid Umeå universitet. Jag heter Martina Sundqvist och jag är din programvägledare. På den här sidan hittar du viktig information. Varmt välkommen till programmet och hoppas du får en fin studietid här i Umeå!
Om du har blivit antagen och vill ha din plats, eller vill stå kvar som reserv, behöver du inte svara på det andra antagningsbeskedet. Men om du inte längre är intresserad av din plats är det bra att du lämnar återbud så att en reserv kan få den. Återbud gör du enklast på Mina sidor på Antagning.se. Är den möjligheten stängd går det bra att lämna återbud på Studentwebben (logga in med ditt Umu-id) eller kontakta ansvarig institution.
Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Läs mer om vilket stöd du kan få och hur du ansöker på vår studentwebb.
Fäll ihopRegistreringen sker i slutet av augusti 2021. Mer information kommer här senare.
Fäll ihopUnder sommaren är jag, Martina Sundqvist, på semester mellan 6 juli och 12 augusti. Jag kommer att kolla mejlen då och då.
E-post: martina.sundqvist@umu.se
Telefon: 090 - 786 80 27
Vid akuta frågor under min semester
Behöver du nå någon akut under sommaren så är Infocenter bemannat under sommaren. Du når Infocenter via telefon: 090-7865000 eller via kontaktformuläret längst ner på den här sidan.
För mer information om programmet se programmets utbildningsplan.
På vår studentwebb har vi samlat all information du som ny student vid Handelshögskolan skulle kunna tänkas behöva.
Där finner du information om schema, tentor, praktik, uppsats, utlandsstudier, examen och karriär. (Klicka på menyn i översta högra hörnet).
Fäll ihopDu har under slutet av vårterminen ha blivit kontaktad av mig via telefon eller e-mail och vi har kommit överens om vilken kurs du ska gå.
Nedan ser du kurskod och kurstitel på alla kurser som blivit beslutade för olika studenter. Leta rätt på kurskoden för den kurs du ska läsa och gå in i kursplanesök och skriv in kurskoden så kommer du åt kursplanen för den kursen.
I kursplanen finner du lärandemålen för kursen samt litteraturlistan.
Kurskod Kurstitel
2FE197 Current Trends and a Minor in Business Development D 30hp
2FE193 Current Trends and a Minor in Marketing D 30hp
2FE195 Current Trends and a Minor in Accounting D 30hp
2FE196 Current Trends and a Minor in Finance D 30hp
2FE047 Managerial Perspectives on Strategy, People, Project and Processes D 30hp
Kursplanen är för hela kursen d.v.s. för alla 30hp för hela terminen.
Den består dock av fyra moment om 7,5hp vardera som du läser i sekvens. Varje moment har ett eget schema som du finner i schemadatabasen, kursens första moment finns tillgänglig i början av augusti.
Namnet på det första momentet och därmed på schemat hittar du i kursplanen ovan.
Vi använder oss av en kursplattform för vart och ett av momenten som kallas Canvas.
I Canvas kommer du att hitta all information du behöver om ditt moment så som instruktioner om inlämningsuppgifter, lista med deltagare i momentet och meddelande från din lärare.
Du kommer också att anslutas till en Canvassida för hela programmet. På den sidan kommer jag att lägga ut viktig information som gäller hela programmet.
Kom ihåg att du först måste vara registrerad för att komma åt Canvassidan för ditt moment. Mer information om hur registreringen kommer att gå till kommer att presenteras här senare i augusti.
Välkommen till Umeå universitet
Det du behöver tänka på innan du börjar, samlat på ett och samma ställe på webben. Både för dig som studerar på campus eller för dig som läser helt på distans. Kommer jag trivas? Kommer jag hitta någonstans att bo? Få nya vänner? Vi kanske inte kan ge dig alla svar, men visar dig var du hittar information. Välkommen!
Ny student på Umeå universitet
Fäll ihopAktivera ditt Umu-id
Som student kommer du att behöva ett Umu-id (ditt användarkonto) för att till exempel
När du är ny student får du automatiskt ett användarkonto när du antagits, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.
Mer om Umu-id och hur jag aktiverar det.
Det här funkar ju inte. Hjälp!
Om du får problem att aktivera ditt Umu-id eller att logga in vänder du dig till Servicedesk. Där hittar du svar på vanliga frågor, manualer och kan ställa frågor och få hjälp.
Fäll ihopSkaffa Umu-kort
När du är på våra campus i Umeå och Örnsköldsvik kommer du att behöva ett Umu-kort. Det är ett kort som fungerar som
Du får inte kortet automatiskt, utan måste själv ansöka om att få det. Så här gör du för att ansöka om ditt Umu-kort.
Fäll ihopTillgång till hela Microsoft Office 365
Som student har du gratis tillgång till hela Microsoft Office 365 under din studietid. I Office 365 ingår bland annat Teams, Word, Excel, Powerpoint, Whiteboard Forms, din studentmejl och en mängd andra tjänster som kan underlätta din studietid och ditt samarbete med andra studenter. För att få tillgång till Office behöver du först aktivera ditt Umu-id.
Läs om Office 365 och hur du installera det till din dator.
Fäll ihopGå med i en studentkår
Studentkårerna arbetar för att du ska ha inflytande över dina studier och din studiesituation. De hjälper till att knyta ihop studietiden med näringslivet för din framtida karriär och om du skulle uppleva problem med din utbildning, kan du få hjälp. Ta chansen att vara med och bestämma.
Det är inte bara dina rättigheter kårerna bevakar. Som medlem i en studentkår är du också med och formar organisationen. Ska kåren driva pubar, caféer, gym? Kanske ordna bio, konserter eller föreläsningar?
Det är inte längre obligatoriskt att vara medlem i en studentkår, men det finns som du ser fortfarande många fina anledningar att vara med.
På Umeå universitet har vi tre studentkårer
Här hittar du svar på några vanliga frågor om vad som är grejen med kåren.
Fäll ihop
Om något krånglar finns Infocenter
Mitt på campus Umeå i huset Universum (ja, det heter så) ligger Infocenter – den plats du alltid kan vända dig till för att få svar, hjälp och vägledning. Här hittar du allt du kan behöva för att ta dig genom de första veckorna som ny student i en, kanske, ny stad. Här får du till exempel hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokaler eller träffa en studievägledare. Infocenter kan svara på de flesta frågor, och har de inte ett svar direkt så vet de var och hur de vägleder dig vidare.
Infocenter ger svar, hjälp och vägledning
Fäll ihop