"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot ambulanssjukvård

Varmt välkommen till utbildning vid Umeå universitet, institutionen för omvårdnad! Vi önskar dig en givande studietid!

Så här börjar du

 • 2. Registrera dig på kursen

  Kursregistrering sker efter kursstart och sköts av personal på institutionen (självregistrering tillämpas inte för denna utbildning).

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  Upprop via digitalt formulär 3/1-17/1 kl 8.00

  Tid: Senast 17 januari 2022 kl 8.00

  Plats: Lärplattformen Canvas

  Obligatorisk anmälan om deltagande i programmet via lärplattformen Canvas i samband med kursstart/upprop gäller. Den som inte aktivt gör en deltagaranmälan inom angiven tid förlorar sin utbildningsplats om inte särskilda skäl meddelats. Reserv kallas omedelbart.

  Logga in på lärplattformen Canvas på följande sätt:

  • Länk till kursplattformen: https://canvas.umu.se
  • Klicka på knappen Logga in med ditt Umu-id
  • Du omdirigeras nu till en central inloggning för Umeå universitet adfs.umu.se Här anger du ditt Umu-id och ditt lösenord (se information om Umu-id under "Aktivera Umu-id (användarkonto)" längre ned på sidan)
  • Du kommer nu till en kursöversikt där alla kurser som du är antagen till presenteras med varsitt kurskort
  • Klicka på kurskortet för aktuell kurs
  • Via frågetecknet och Hjälp längst ner till vänster i det blå fältet hittar du mer info om hur Canvas fungerar https://www.canvas.umu.se/courses/37

  Uppropet sker via digitalt formulär på lärplattformen Canvas under kursens startsida.

  Obligatorisk digital informationsträff via lärplattformen Canvas sker måndag 17/1 2022 kl 10.00 – 12.00. Vid informationsträffen kommer även en muntlig programinformation att ges.

  Du måste i god tid innan första informationsträffen den 17/1 ladda ned programmet ZOOM som är det program vi använder för träffar via nätet. Instruktioner till nedladdning och manual finns utlagda i Canvas.

  Om du antagits till utbildningsplatsen men inte längre har för avsikt att studera ska du snarast registrera återbud på www.antagning.se/mina sidor. Meddelande om ditt återbud är viktigt och möjliggör att vi kan kalla reserv och någon annan person kan antas till utbildningsplatsen.

  Fäll ihop

Om kursen

 • Programmets/kursens upplägg

  Programmet är upplagt som distansstudier med ett antal kursträffar på kursorten. I undervisningen använder vi oss av lärplattformen Canvas. Får du problem vid inloggning på lärplattformen kan du kontakta vår support: support@omvardnad.umu.se. Tänk på att ange vilken utbildning det gäller samt kontaktuppgifter, så hjälper vi dig så fort som möjligt.

  Viktig information angående verksamhetsförlagd utbildning (VFU) inom Region Västerbotten. 
  Region Västerbotten tog den 12 november 2021 beslut om att studenter som är ovaccinerade mot covid-19 inte längre får göra sin verksamhetsförlagda utbildning inom regionens verksamheter. Mer information finns på länk: https://www.umu.se/covid-19/vfu-for-dig-inom-halso--och-sjukvard/ 
  Om du är ovaccinerad kommer du alltså inte att kunna genomföra VFU inom regionens verksamheter, så länge som Region Västerbottens beslut gäller. Umeå universitet har tidigare tagit ett beslut om att följa mottagande verksamheters beslut om krav för deltagande i deras verksamhet (FS 1.1-821-21). På Campus Umeå finns en drop in-mottagning för kostnadsfri vaccination mot covid-19 för dig som behöver detta. 
  Du som av medicinska skäl har avråtts att vaccinera dig behöver ta kontakt med behandlande läkare för intyg. Intyget ska i sin tur lämnas till verksamhetschefen på den klinik där du blivit placerad för att göra auskultation/VFU. Verksamhetschefen tar då ställning till om du kan beviljas undantag från kravet på covid-19 vaccination. 

  Fäll ihop
 • Kurstider och kursträffar

  Termin 1 Vårterminen 2022-01-17--2022-06-05
  Termin 2 Höstterminen 2022-08-29--2023-01-15

  Termin 1 (kurs 1-3)

  Programmet inleds med en digital informationsträff via lärplattformen Canvas måndag 17/1 2022 kl 10.00 – 12.00. Vi använder ZOOM.

  Kurs 1: Omvårdnad med inriktning mot akutsjukvård 6 hp. Kursen omfattar vecka 3-6 (2022-01-17-- 2022-02-13). Vecka 6 är förlagd vid Umeå Universitet, campusvecka. Övriga veckor är kursen nätburen med egna studier.

  Kurs 2: Fysiologi med inriktning mot akutsjukvård 9 hp. Kursen är nätbaserad, omfattar vecka 7-12 (2022-02-14--2022-03-27) och avslutas med en tentamen (kan skrivas på hemorten). Kursen utgår från Institutionen för Integrativ Medicinsk Biologi (IMB).

  Kurs 3: Omvårdnad med inriktning mot ambulanssjukvård 15 hp omfattar vecka 13-22 (2022-03-28--2022-06-05). Kursen innefattar egna nätburna studier med två veckor vid Umeå universitet, campusveckor 14 och 19, samt två veckors verksamhetsförlagd utbildning (VFU) vecka 17-18. Kursen avslutas med en skriftlig webbaserad tentamen via Canvas.

  Termin 2 (kurs 4-6)
  Höstterminen omfattar tre kurser som läses växelvis:

  Kurs 4: Omvårdnad och ambulanssjukvård vid skadehändelser och katastrofer 6 hp, Kursen omfattar vecka 35-38 (2022-08-29—2022-09-25). Kursen innefattar egna nätburna studier med en vecka vid Umeå universitet. En skriftlig webbaserad tentamen ingår även i kursen.

  Kurs 5: Verksamhetsförlagd utbildning inom ambulanssjukvård 9 hp. Kursen omfattar vecka 39-49 (2022-09-26—2022-12-11). Avslutande klinisk examination sker i simuleringsmiljö på Campus, Umeå universitet vecka 49.

  Kurs 6: Omvårdnad, examensarbete med inriktning mot ambulanssjukvård 15 hp. Kursen omfattar vecka 39-02 (2022-09-26—2023-01-15). Handledare utses efter upprop (via Canvas) och handledning sker efter överenskommelse mellan student och handledare. Examination sker vecka 2 2023 vid Umeå universitet alternativt digitalt via Canvas.

  Fäll ihop
 • Övrig information/Kontaktinformation

  För nätburet program eller kurs krävs tillgång till dator med internetuppkoppling via bredband eller till ett lärcentrum där motsvarande teknik kan nyttjas. För att du ska kunna delta i E–möten krävs att du har en webbkamera och ett headset.

  Hör gärna av dig om du har funderingar kring något som rör programmet/kurserna. Du använder då kontaktformuläret längst ned på sidan.

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Som student behöver du ett Umu-id (ditt användarkonto). Ditt Umu-id använder du för att till exempel

  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor och uppgifter och se dina studieresultat
  • komma åt din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets trådlösa nätverk.

  När du är ny student får du automatiskt ett användarkonto när du antagits, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Så här aktiverar jag mitt Umu-id.

  Det här funkar ju inte. Hjälp!

  Om du får problem att att logga in eller aktivera ditt Umu-id så kontakta IT-supporten Servicedesk där du kan ställa frågor och få hjälp.

  Fäll ihop
 • Skaffa Umu-kort

  När du är på våra campus i Umeå och Örnsköldsvik kommer du att behöva ett Umu-kort. Det är ett kort som fungerar som

  • passerkort
  • lånekort för universitetsbiblioteket
  • kopierings- och utskriftskort.

  Du får inte kortet automatiskt, utan måste själv ansöka om att få det.

  Ansök om Umu-kort.

  Fäll ihop
 • Digitala studiestartsföreläsningar 10-13 januari

  Har du inte pluggat hos oss tidigare så kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till våra digitala föreläsningar 10-13 januari då vi guidar dig genom studiestarten. Föreläsningarna är ca en timme lång och ges i Zoom. Vad vill du veta mer om?

  • Ny på universitetet – en överblick
  • Varför finns studentkåren?
  • IT-tjänster för studenter
  • Studera med funktionsnedsättning
  • Hjälp för att söka, skriva och studera
  • Akademiskt skrivande och studieteknik
  • Din hälsa under studietiden
  • Om existentiell hälsa, mening och balans
  Fäll ihop
 • Tillgång till hela Microsoft Office 365

  Under din studietid har du gratis tillgång till hela Microsoft Office 365. I Office 365 ingår bland annat Teams, Word, Excel, Powerpoint, Whiteboard Forms, din studentmejl och en mängd andra tjänster. Allt för att underlätta studierna och ditt samarbete med andra studenter. För att få tillgång till Office behöver du först aktivera ditt Umu-id.

  Office 365 och hur jag installerar det.

  Fäll ihop
 • Om något krånglar finns Infocenter

  Infocenter hjälper dig med det du kan behöva för att ta dig genom de första veckorna som ny student. Här kan du till exempel få hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokaler eller träffa en studievägledare. Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare. Infocenter håller till i huset Universum, mitt på Campus Umeå. 

  Hitta till Infocenter på Campus Umeå (Mazemap).

  Infocenter – ger svar, hjälp och vägledning.

  Fäll ihop

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)