TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ
Varmt välkommen till utbildning vid Umeå universitet, institutionen för omvårdnad! Vi önskar dig en givande studietid!
Det görs bara ett urval. Därför behöver du inte tacka ja till platsen. Om du av någon anledning inte längre är intresserad av din studieplats är det viktigt att du snarast lämnar återbud så att en reserv kan få den. Återbud gör du enklast via Mina sidor på Antagning.se
Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Läs mer om vilket stöd du kan få och hur du ansöker på vår studentwebb.
Fäll ihopKursregistrering sker efter kursstart och sköts av personal på institutionen (självregistrering tillämpas inte för denna utbildning).
Fäll ihopObligatorisk anmälan om deltagande i programmet via lärplattformen Canvas i samband med kursstart/upprop gäller. Den som inte aktivt gör en deltagaranmälan inom angiven tid förlorar sin utbildningsplats om inte särskilda skäl meddelats. Reserv kallas omedelbart.
Logga in på lärplattformen Canvas på följande sätt:
• Länk till kursplattformen: https://canvas.umu.se
• Klicka på knappen Logga in med ditt Umu-id
• Du omdirigeras nu till en central inloggning för Umeå universitet adfs.umu.se Här anger du ditt Umu-id och ditt lösenord (se information om Umu-id under "Aktivera Umu-id (användarkonto)" längre ned på sidan)
• Du kommer nu till en kursöversikt där alla kurser som du är antagen till presenteras med varsitt kurskort
• Klicka på kurskortet för aktuell kurs
• Via frågetecknet och Hjälp längst ner till vänster i det blå fältet hittar du mer info om hur Canvas fungerar https://www.canvas.umu.se/courses/37
Om du antagits till utbildningsplatsen men inte längre har för avsikt att studera ska du snarast registrera återbud på www.antagning.se/mina sidor. Meddelande om ditt återbud är viktigt och möjliggör att vi kan kalla reserv och någon annan person kan antas till utbildningsplatsen.
Programmet är upplagt som distansstudier med ett antal kursträffar på kursorten. I undervisningen använder vi oss av lärplattformen Canvas. Får du problem vid inloggning på lärplattformen kan du kontakta vår support: support@omvardnad.umu.se. Tänk på att ange vilken utbildning det gäller samt dina kontaktuppgifter, så hjälper vi dig så fort som möjligt.
Fäll ihopTermin 1, vårterminen 2023-01-16--2023-06-04
Termin 2, höstterminen 2023-08-28--2024-01-14
Termin 1 (kurs 1-3):
Kurs 1: Omvårdnad med inriktning mot akutsjukvård 6 hp. Kursen omfattar vecka 3-6 (2023-01-16-- 2023-02-12). Vecka 6 är förlagd vid Umeå Universitet, campusvecka. Övriga veckor är kursen nätburen med egna studier.
Kurs 2: Fysiologi med inriktning mot akutsjukvård 9 hp. Kursen är nätbaserad, omfattar vecka 7-12 (2023-02-13--2023-03-26) och avslutas med en tentamen (kan skrivas på hemorten). Kursen utgår från Institutionen för Integrativ Medicinsk Biologi (IMB).
Kurs 3: Omvårdnad med inriktning mot ambulanssjukvård 15 hp omfattar vecka 13-22 (2023-03-27--2023-06-04). Kursen innefattar egna nätburna studier med två veckor vid Umeå universitet, campusveckor 16 eller 17, 20 eller 21, samt två veckors verksamhetsförlagd utbildning (VFU) vecka 18-19. I kursen ingår två skriftliga webbaserade tentamina via Canvas.
Termin 2 (kurs 4-6):
Höstterminen omfattar tre kurser. Två av kurserna läses växelvis:
Kurs 4: Omvårdnad och ambulanssjukvård vid skadehändelser och katastrofer 6 hp, Kursen omfattar vecka 35-38 (2023-08-28—2023-09-24). Kursen innefattar egna nätburna studier samt fem dagar vid Umeå universitet. En skriftlig webbaserad tentamen ingår även i kursen.
Kurs 5: Verksamhetsförlagd utbildning inom ambulanssjukvård 9 hp. Kursen omfattar vecka 39-49 (2023-09-25—2023-12-10). Avslutande klinisk examination sker i simuleringsmiljö på Campus, Umeå universitet vecka 49.
Kurs 6: Omvårdnad, Examensarbete på avancerad nivå 15 hp. Kursen omfattar vecka 39-02 (2023-09-25—2024-01-14). Handledare utses efter upprop (via Canvas) och handledning sker efter överenskommelse mellan student och handledare. Examination sker vecka 2 2023 vid Umeå universitet alternativt digitalt via Canvas.
Fäll ihopFör nätburet program eller kurs krävs tillgång till dator med internetuppkoppling via bredband eller till ett lärcentrum där motsvarande teknik kan nyttjas. För att du ska kunna delta i E–möten krävs att du har en webbkamera och ett headset.
Hör gärna av dig om du har funderingar kring något som rör programmet/kurserna. Du använder då kontaktformuläret längst ned på sidan.
Fäll ihopAktivera ditt Umu-id
Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.
Umu-id kommer du behöva när du ska:
• registrera dig på kurser
• lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
• kolla din studentmejl
• skaffa Umu-kort
• använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.
Jag vill aktivera mitt Umu-id.
Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.
Fäll ihopBeställ ditt Umu-kort
När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.
Jag ansöker om Umu-kortet på en gång
Fäll ihopSe på digitala studiestartsföreläsningar
Om du inte har pluggat hos oss tidigare kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till våra digitala föreläsningar 22-25 augusti då vi guidar dig genom studiestarten. Tittar gör du var du vill, föreläsningarna ges i Zoom. Det här får du vet mer om:
Se datum och tid för varje föreläsning via länken.
Fäll ihop
Sök stöd vid funktionsnedsättning
Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.
Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.
Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.
Fäll ihopFråga Infocenter om det krånglar
Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.
Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.
Hitta till Infocenter (Mazemap)
Fäll ihop