Information till medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 6 augusti 2020)

Hoppa direkt till innehållet
printicon

Magister/Master vid institutionen för kost- och måltidsvetenskap

Institutionen för Kost- och måltidsvetenskap har för närvarande inget masterprogram, men man kan läsa fristående kurser för att så småningom ta ut en magisterexamen i måltids- och restaurangvetenskap alternativt en magister- eller masterexamen i kostvetenskap

OBS! Tre av våra kurser på avancerad nivå kräver inte tidigare poäng i kostvetenskap eller måltids- och restaurangvetenskap. Exakta behörighetskrav hittar du vid respektive kurs.

Om du är intresserad av en magister- /masterutbildning rekommenderar vi att du tar kontakt med vår program- och ämnesvägledare Josefin Brodin.

 

Magisterexamen (ett år / 60 hp)

  • 30 hp kurser på avancerad nivå, varav minst 15 hp inom huvudområdet kostvetenskap alternativt måltids- och restaurangvetenskap¹
  • 15 hp valfria kurser på grundläggande eller avancerad nivå
  • 15 hp uppsats i kostvetenskap på avancerad nivå (kursen har behörighetskrav 7,5 hp vetenskaplig metodkurs på avancerad nivå)

Masterexamen (två år / 120 hp)

  • 60 hp kurser på avancerad nivå, varav minst 30 hp inom huvudområdet kostvetenskap alternativt måltids- och restaurangvetenskap¹
  • 30 hp valfria kurser på grundläggande eller avancerad nivå
  • 30 hp uppsats i kostvetenskap på avancerad nivå (kursen har behörighetskrav 7,5 hp vetenskaplig metodkurs på avancerad nivå)

Kurser på avancerad nivå på inst för kost- och måltidsvetenskap

¹Kurser inom huvudområdet kostvetenskap definieras som kurser på avancerad nivå från följande institutioner:


Inst f kostvetenskap, Uppsala universitet
Inst f kost och idrottsvetenskap, Göteborgs universitet
Avd för Klinisk Nutrition, Sahlgrenska Akademien, Göteborgs universitet

Definintion av kurser inom huvudområde måltids- och restaurangvetenskap på avancerad nivå från andra lärosäten görs utifrån individuell bedömning.

Kontaktinformation