"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Jobba på NMD

Lediga jobb NMD

Just nu finns inga lediga jobb inom det här området. Vill du se andra lediga jobb vid universitetet? Gå till lediga jobb.

 

Välkommen till Umeå och NMD!

Umeå

När Umeå universitet invigdes hade Umeå blygsamma 40 000 invånare. Idag, 55 år senare, bor här drygt 130 000 människor – vissa födda här, många inflyttade. Universitetet driver utvecklingen, och tack vare våra studenter är Umeå en ung och pigg stad med en medelålder på 39 år. I Umeå finns alla möjligheter att vara nära naturen, även om man bor mitt i stan. Dessutom har Umeå ett aktivt centrum med opera, museer, idrott, shopping och mycket annat. 
Att göra i Umeå

Som anställd vid Umeå universitet finns stora möjligheter att bo på gång- eller cykelavstånd från arbetet, eftersom campus ligger centralt och samlat. Dessutom finns en bra cykelinfrastruktur som gör det möjligt att cykla även på vintern.  
Läs mer om Umeå

Umeå universitet

Umeå universitet, grundat 1965, är ett relativt ungt men ändå stort universitet med forskning och utbildning inom medicin, naturvetenskap och teknik, samhällsvetenskap, humaniora och utbildningsvetenskap. Umeå universitet har ca 4200 anställda och mer än 35 000 studenter, varav nästan 900 på forskarnivå. Universitetet är ungt, trevligt och aktivt med många arrangemang, som till exempel Kultur på Campus.
Läs mer om universitetet

Institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik

Institutionen, som går under förkortningen NMD, har cirka 45 anställda och verksamheten är stark inom både utbildning, forskarutbildning och forskning. Utbildningen ligger inom lärarutbildning mot matematik, naturvetenskapliga ämnen, teknik och utbildningsvetenskaplig kärna. Forskningen och forskarutbildningen ligger inom naturvetenskapernas, teknikens och matematikens didaktik samt pedagogiskt arbete och det finns en aktiv seminariekultur. Lärarutbildning och utbildningsvetenskaplig forskning utförs också på många andra institutioner vid universitetet och detta organiseras och stöds av matrisorganisationen Lärarhögskolan.

NMD har ljusa och nyrenoverade lokaler som ligger centralt på campus, i Naturvetarhuset. Vi som jobbar på institutionen tycker att det är viktigt att arbeta för en god arbetsmiljö och sammanhållning. Vi är därför i stor utsträckning närvarande på arbetsplatsen och fikatraditionen är stark, vilket gör det relativt lätt för oss att lära känna nya kollegor.

Vi firar varandras framgångar och stöttar varandra i att utforma verksamheten, både när det gäller undervisning och forskning. Vi ordnar också gemensamma sociala aktiviteter som alla inbjuds att delta i, till exempel beachvolley, skridskoutflykter och afterwork.

Välkommen till NMD!

Senast uppdaterad: 2021-09-01