"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Per Höglund

Jag är leg. psykolog/psykoterapeut och doktorand. Jag är projektledare för en ny examinationsform av färdigheter- OSCE och forskar sedan något år tillbaka kring psykisk ohälsa i Västerbotten.

Kontakt

E-post
Telefon

Verksam vid

Anknytning
Universitetsadjunkt vid Institutionen för psykologi
Plats
Hus Y och Psykologmottagningen, Beteendevetarhuset, Vindarnas torg, Mediagränd 14, A-112 och rum 44 Umeå universitet, Beteendevetarhuset, 901 87 Umeå

Jag är legitimerad psykolog, psykoterapeut och doktorand och har tidigare arbetat på BUP med barn och ungdomar. På institutionen har jag arbetet med utbildning kopplad till psykolog- och psykoterapeututbildningen främst kring behandling, bedömning och utredning. Jag är projektledare för en ny examinationsform OSCE, Objective Structured Clinical Examination, som Institutionen för psykologi är först i Europa att införa på ett psykologprogram. OSCE är en examinationsform som syftar till att mäta praktiska färdigheter individuellt hos studenterna. Tillsammans med kollegor driver vi även pedagogisk forskning kring psykologutbildningen, OSCE och self-efficacy. Jag forskar sedan något år tillbaka kring psykisk ohälsa i Västerbotten. Medverkar regelbundet i radion i frågor kring psykologi och mänskligt beteende.

Stress and Health, John Wiley & Sons 2023, Vol. 39, (4) : 798-812
Höglund, Per; Hakelind, Camilla; Nordin, Maria; et al.
BMC Psychiatry, BioMed Central 2020, Vol. 20, (1)
Höglund, Per; Hakelind, Camilla; Nordin, Steven
Höglund, Per; Hakelind, Camilla; Nordin, Steven; et al.
Publicerad: 24 apr, 2024