Hoppa direkt till innehållet
printicon
Personalbild Petra Ryden

Petra Ryden

Jag är legitimerad dietist och arbetar som lektor vid institutionen för kostvetenskap. Min forskning är för närvarande fokuserad på hur ny teknik kan användas av dietister för att t.ex. tillgängliggöra kostbehandling. Jag tittar också på studenters upplevelse av undervisningsformen Blended Learning. Jag undervisar framförallt på kurser och moment som berör vetenskapliga metoder, men är även involverad i kurser och moment som handlar om kost i förhållande till folkhälsa.

Kontakt

E-post
Telefon

Verksam vid

Anknytning
Universitetslektor vid Institutionen för kostvetenskap Roll: Biträdande prefekt, Katalogansvarig
Plats
Lärarutbildningshuset, Plan 4, Lärarutbildningshuset Umeå universitet, 901 87 Umeå
2018
Dietistaktuellt, Degeberga: Dietisternas Riksförbund 2018, Vol. 27, (6) : 36-38
Rydén, Petra; Persson, Sarah
2014
Journal of Nutritional Science, Cambridge University Press 2014, Vol. 3, (e2)
Kautto, Ethel; Rydén, Petra; Ivarsson, Anneli; et al.
2012
Barnläkaren, Stockholm: Svenska barnläkarföreningen, karolinska sjukhuset 2012, Vol. 5 : 8-11
Larsson, Christel; Burgård Konde, Åsa; Ryden, Petra
2011
Public Health Nutrition, Cambridge University Press 2011, Vol. 14, (9) : 1680-1692
Rydén, Petra; Hagfors, Linda
2011
Scandinavian Journal of Caring Sciences, Wiley 2011, Vol. 25, (3) : 583-590
Rydén, Petra; Mattsson Sydner, Ylva
2008
International Journal of Consumer Studies, Vol. 32, (2) : 138-146
Ryden, Petra; Mattsson Sydner, Ylva; Hagfors, Linda
2004
8th Nordic Nutrition Conference: Public Health Nutrition
Ryden, Petra; Sköldstam, Lars; Johansson, Gunnar
Publicerad: 13 nov, 2018