"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Demokrati, mänskliga rättigheter och hållbar utveckling: globala perspektiv i utbildning

Viktigt! P.g.a Covid-19, har Pedagogiska institutionen beslutat att den här kursens lektioner och träffar kommer att bedrivas online istället för på campus. Vi hoppas att du ändå vill gå kursen. Var snäll och läs välkomstbrevet noggrant. Det innehåller viktig och användbar information som du behöver för att kunna börja din kurs. Vi hoppas att du ska trivas med oss på kursen och vi vill också tacka för din förståelse gällande ändringarna.

Så här börjar du

 • 2. Registrera dig på kursen

  Du registrerar dig online. Logga in på Mina Sidor i Studerande webben (se länk nedan). Viktigt! Du kan enbart registrera dig inom perioden 24 augusti och 1 september. Du måste registrera dig mellan dessa datum. Om det inte blir gjort innan sista registreringsdag riskerar du att tappa din plats på kursen. Efter sista datum antas studenter från reservlistan på de platser som ej tagits i anspråk.

  Info om hur du regisrerar dig hittar du här:
  Course registration through the Student Web

  Om du stöter på problem med din registrering, eller om du är antagen med villkor (kanske läst kursen tidigare men ej färdgstället den), behöver du kontakta oss senast 1 september. Använd formuläret nedan.

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  Måndag 31 augusti 2020

  Tid: Se schemat

  Plats: I kursplattform

  Scheman finns tillängliga senast fyra veckor innan kursstart. Sök efter ditt schema genom att ange kurskod eller anmälningskod och termin..

  Fäll ihop

Om kursen

 • Kurs informaiton

  Kursens sammankomster kommer att ske i kursplattformen. Dina studier genomför du både enskilt och i grupp. Du genomför och slutför dina uppgifter tillsammans med lärares stöd och information, litteratur, lektioner och seminarier. Mycket inom kursen skapas runt studentaktivt lärande där alla studenters tidigare erfarenheter och frågor är lika viktiga.

  Kommunikationen mellan studenter och lärare sker via kursplatformen, via klassrumsverktyg som Zoom el. dyl. Det är vitkigt att du loggat in på kursplatformen i tid för kursen och bekantat dig med verktyget inför första träffen. I kursplattformen hittar du också mer information om kursen, ytterligare material och support. Det är viktigt att du har dator, webcamera och headset för att ta del i kursen och på lektionerna. Kursen ges på engelska

  Fäll ihop
 • Hitta till din kursplattform

  Du loggar in på din kursplattform med ditt aktiverade UMU-id och lösenord. Hur du aktiverar detta hittar du information om nedan. Du måste logga in på kursplattformen för första gången senast 31 augusti. 

  Access your course platform

   

  Fäll ihop
 • Do you have questions?

  Använd kontaktformuläret nedan om du har frågor om kursen.

  Skulle du ha problem att logga in på kursplattformen kontaktar du våra IT-administratörer på:
  support-kurser@pedag.umu.se

  Komi ihåg! Svar från personal under sommaren görs ej under semestertider. Vänd dig till Infocenter med dina frågor under perioden 3 juli - 12 Augusti.

  Infocenter

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Umu-id kommer du behöva när du ska:
  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
  • kolla din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

  För att få tillgång till ditt Umu-id behöver du gå igenom vår aktiveringsguide. Detta kan du göra en vecka innan terminsstart, men ofta går det att göra tidigare än så. Du får inget särskilt meddelande från oss när det är möjligt att aktivera ditt användarkonto.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.

  Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

  Fäll ihop
 • Beställ ditt Umu-kort

  När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

  Jag ansöker om Umu-kortet på en gång

  Fäll ihop
 • Sök stöd vid funktionsnedsättning

  Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

  Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

  Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • Fråga Infocenter om det krånglar

  Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

  Hitta till Infocenter (Mazemap)

  Infocenter ger hjälp och stöd

  Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)