"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Demokrati, mänskliga rättigheter och hållbar utveckling: globala perspektiv i utbildning

Välkommen! Här hittar du viktig och användbar information om din kurs. Läs igenom det noggrant, genom att klicka på varje rubrik. Kursperioden är 29 augusti - 28 september 2022. Kursen ges på engelska och genomförs på campus och på heltid. Om du har frågor angående kursen, använd kontaktformuläret som finns sist på denna sida. Hoppas du ska trivas med dina studier hos oss!

Så här börjar du

 • 2. Registrera dig på kursen

  Kursen använder sig av onlineregistrering. Du registrerar dig genom att gå in på Studentwebben. VIKTIGT! Registreringen måste göras inom perioden 22 augusti 2022 och 30 augusti 2022.

  Registrerar du dig inte senast 30/8 riskerar du att förlora din plats. Efter att registreringsfönstret stängts, erbjuder vi alla lediga platser till de som står på resvlistan.

  Om du stöter på problem med registreringen, eller om du blir antagen med villkor, måste du kontakta oss i god tid innan sista registreringsdag, för vidare information.
   

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  Måndag 29 augusti 2022

  Tid: 15:15-16:30

  Plats: HB206

  Schemat ska finnas tillgängligt senast 4 veckor innan kursstart.

  Fäll ihop

Om kursen

 • Allmän kursinformation

  Du kommer att genomföra studier både själv och som en del av en grupp. Du kommer att slutföra dina uppgifter, med hjälp av kursansvarig, litteratur, föreläsningar, seminarier och diskussioner med studiekamrater. Mycket inom kursen skapas kring deltagarnas aktiviteter där alla studenters tidigare erfarenheter och frågor är lika viktiga.

  Kommunikation mellan studenter och lärare kommer huvudsakligen att ske i klassrummet och genom kursens lärplattform. Det är viktigt att komma åt plattformen innan kursstart. Kursplattformen innehåller kursinformation, ytterligare litteratur och stöd i form av resurser och ibland förinspelade onlineföreläsningar.

  Läs kursplanen för kursinnehåll, förväntade studieresultat och examinationsformer.

  Fäll ihop
 • Ytterligare information

  Kursplattformen hittar du i Canvas. Du behöver aktivera ditt Umu.id för att kunna logga in. Logga in senast sista registreringsdag.

  Länk till Canvas

  Fäll ihop
 • Om du har frågor?

  Om du har frågor angående kursen, använd kontaktformuläret sist på denna sida.

  Alla frågor under perioden 22 juni och 8 augusti 2022 behöver ställas till Infocenter på grund av semestertider.

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Umu-id kommer du behöva när du ska:
  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
  • kolla din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

  För att få tillgång till ditt Umu-id behöver du gå igenom vår aktiveringsguide. Detta kan du göra en vecka innan terminsstart, men ofta går det att göra tidigare än så. Du får inget särskilt meddelande från oss när det är möjligt att aktivera ditt användarkonto.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.

  Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

  Fäll ihop
 • Beställ ditt Umu-kort

  När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

  Jag ansöker om Umu-kortet på en gång

  Fäll ihop
 • Sök stöd vid funktionsnedsättning

  Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

  Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

  Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • Fråga Infocenter om det krånglar

  Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

  Hitta till Infocenter (Mazemap)

  Infocenter ger hjälp och stöd

  Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)