"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Demokrati, mänskliga rättigheter och hållbar utveckling: globala perspektiv i utbildning

Välkommen till kursen! Denna kurs ges på campus och pågår mellan 2 maj och 5 juni 2022. Kursen går på heltid. Undervisningsspråket är engelska. Vi hoppas du ska trivas på kursen.

Så här börjar du

 • 2. Registrera dig på kursen

  Den här kursen använder självregistrering. Du registrerar dig på Studentwebben (se insitruktioner längre ner). VIKTIGT! Registrering måste göras under perioden 27 april - 3 maj 2022.

  Det är avgörande att du registrerar dig inom dessa datum. Sen registrering är inte möjlig och missas deadline så förlorar du din plats. Dagen efter deadine erbjuder vi vakanta platser till personer på reservlistan.

  För instruktioner för Studentweb och registrering se:
  Student webben

  Om du upplever problem med din registrering, har läst kursen tidigare eller är antagen med villkor, så behöver du kontakta oss senast 3 maj. Efter detta datum förlorar du din plats på kursen.

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  2 maj 2022

  Tid: Se schema

  Plats: Se schema

  Om ingen länk erbjuds så har kanske har kursen inte ett traditionellt schema utan en Studie guide. Besök då din kursplattform för mer information: https://www.canvas.umu.se/  
  Scheman och studieguieder finns tillgängliga senast fyra (4) veckor innan kursstart.

  Fäll ihop

Om kursen

 • Information

  Kursen genoförs både som egna studier och studier tillsammans i grupp samt genom egna studier tillsammans med lärarstöd, literatur, lektioner och seminarier. Mycket i kursen genomförs genom deltagarnas aktivitet där allas tidigare erdarenhet och frågestllningar är likvärdigt viktiga.

  Kommunikation mellan studenter och lärare sker främst i klassrum och i kursplattfomen. Det är viktigt att du loggar in i kursplattformen innan kursen startar. Den förser dig med kursinformation, delar av litteratur och lärarstöd och support i form av inspelade lektioner och diskutionsforum.

  Fäll ihop
 • Kursplattformen

  Du kan logga in i kursplattformen med ditt Umu-id och lösenord fyra veckor innan kursstart. Du måste aktivera ditt Umu-id innan det är möjligt. Kom ihåg att logga in på platformen senast 3 maj 2022. Om du är registrerad på kursen och inte loggat in innan det datumet behöver du kontakta oss för att få tillgång till plattformen.

  Logga in på kursplattformen: Canvas

   

  Fäll ihop
 • Frågor?

  Vid frågor om kursen använder du kontaktformuläret nedan. Har du frågor kring din registrering så kontaktar du administrationen på:
  support-kurser@pedag.umu.se

  Viktigt att känna till: Kontoret har begränsad bemanning under julhelgerna och perioden mellan 22 december - 10 januari 2022. Vänd dig därför till Infocenter
  med dina frågor under den perioden.

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Umu-id kommer du behöva när du ska:
  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
  • kolla din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

  För att få tillgång till ditt Umu-id behöver du gå igenom vår aktiveringsguide. Detta kan du göra en vecka innan terminsstart, men ofta går det att göra tidigare än så. Du får inget särskilt meddelande från oss när det är möjligt att aktivera ditt användarkonto.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.

  Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

  Fäll ihop
 • Beställ ditt Umu-kort

  När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

  Jag ansöker om Umu-kortet på en gång

  Fäll ihop
 • Sök stöd vid funktionsnedsättning

  Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

  Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

  Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • Fråga Infocenter om det krånglar

  Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

  Hitta till Infocenter (Mazemap)

  Infocenter ger hjälp och stöd

  Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)