"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.

Ellära 2

  • Antal högskolepoäng 7,5 hp

Om kursen

Kursen är en fortsättningskurs i växelspänningsnät, dess ingående komponenter och hur de olika komponenterna samspelar och påverkar varandra. Kursen börjar med att ge grundläggande kunskaper i magnetfält och elektriska fält, ferromagnetiska material, kondensatorns, spolens och transformatorns verkliga egenskaper, signaler med olika vågformer och övertoner samt effektbegreppen och effektmätning på olika växelspänningstyper.

Kursen går sedan igenom 3-fassystemet och olika aspekter av detta såsom osymmetriska laster, faskompensering, symmetriska komponenter samt transienta förlopp. Vidare ges kunskap i att använda simulerings- och beräkningsverktyg för att kunna analysera 3-fassystem och dess egenskaper.

Kursen omfattar en teoridel om 4,5 hp (Theoretical work, 4,5 ECTS) och en laborationsdel om 3 hp (Laboratory work, 3 ECTS).

Anmälan och behörighet

Den här kursen innehåller tillfällen som är en del av ett program på Umeå universitet. Du kan bara söka kursen om du går det programmet. Information om ansökningstider och vad som gäller för dig får du från din institution.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)